ΥΓΕΙΑ

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Υγείας με τρόικα. Στις 12 οι χώρες αναφοράς στην ΕΕ για την κάλυψη των νέων φαρμάκων. Δεν αλλάζει, προς το παρόν, ο τρόπος συνταγογράφησης.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Νέα δεδομένα στην αποζημίωση από τα ασφαλιστικά ταμεία των νέων φαρμάκων, προέκυψαν σε συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η ρύθμιση που έθετε ως προϋπόθεση για την κάλυψη από τα ταμεία των φαρμάκων που είχαν ήδη αποζημιωθεί σε 18 κράτη-μέλη, τροποποιείται, μετά και τις έντονες αντιδράσεις από τους χρονίως πάσχοντες, που έκαναν λόγο ακόμη και για 3ετή καθυστέρηση στην πρόσβαση τους στις νέες θεραπείες.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε ο αριθμός των κρατών-μελών να περιοριστεί στα 12, ενώ η υπάρχουσα διαδικασία θα συνεχίζει να υφίσταται για τα ογκολογικά φάρμακα.

Σε ό, τι αφορά στη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, εμμένει στην απόφαση του να παγώσει, προς το παρόν,  η όποια εφαρμογή του μέτρου.

Κριτήριο για την εφαρμογή της ρύθμισης θα είναι η αποτυχία όλων των υπολοίπων μέτρων στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.