ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΧΡΕΗ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

«Αν δεν τους τρομοκρατήσει ο λαός, με ισχυρό ΚΚΕ, τότε θα πράγματα θα χειροτερέψουν», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση του κόμματός της στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε πως η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας περιλαμβάνει χρέη και δεσμεύσεις για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Για την τρόικα είπε ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, τον οποίο κάλεσε να τηρήσει τέτοια στάση στις βουλευτικές εκλογές ώστε να χάσουν όσο μπορούν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και να πουν όχι σε «μεταμφιέσεις», είτε «κεντροσυριζαίους», είτε «κεντροκουβελαίους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη Ν.Δ. παρατήρησε ότι θέλει αυτοδυναμία, το ΠΑΣΟΚ θέλει συνεργασία, διότι «έχασε τον μεζέ», ενώ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισήμανε ότι μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά αναρωτήθηκε τι και πώς θα διεκδικήσει μια τέτοια κυβέρνηση μέσα στην Ε.Ε., όταν θα της πουν ότι αποσύρουν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Είπε, ακόμα, ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι αστικά κόμματα, δεν αλλάζουν και τίποτε θετικό δεν πρόκειται να προκύψει από αυτά, ακόμα κι αν διασπαστούν ή αλλάξουν αρχηγούς.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΚΚΕ υιοθετώντας την πρόταση του για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με διαγραφή του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι. Εμείς δεν μασάμε».

Σχετικά με τις ψηφοφορίες στη Βουλή για τους εφαρμοστικούς νόμους του δευτέρου Μνημονίου είπε ότι το ΚΚΕ ζητάει ονομαστικές ψηφοφορίες για να τους «χαλάει τη μανέστρα».

Για τη συζήτηση σχετικά με το ένα εκατομμύριο ευρώ, που έβγαλε βουλευτής στο εξωτερικό, σημείωσε ότι είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και πως τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι τα νόμιμα σκάνδαλα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.