ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Στη Βουλή  ... προσγειώνεται και η δεύτερη δικογραφία  για την υπερτιμολογημένη σύμβαση  μίσθωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης διαβίβασε το φάκελο, όπως έχει υποχρέωση στο Κοινοβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ερευνήσουν αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών .

Η υπόθεση αφορά σε τυχόν ευθύνες των πρώην αναπληρωτών υπουργών Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και Μανώλη Όθωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε διαβιβάσει στη Βουλή το πρώτο σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε την υπερτιμολόγηση μίσθωσης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων , προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του πρώην υπουργού Σπ. Βούγια, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αναφέρει η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου το έτος 2009 στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010.

Τη σχετική έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος και ... σκόνταψε πάνω σε ενδεχόμενες υπουργικές ευθύνες .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.