ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Τον εμπλουτισμό του ελληνικού προγράμματος με μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μπαρόζο. Ο τελευταίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.

"Ναι, η Ελλάδα μπορεί", δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Νωρίτερα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τοποθέτησης "επιτρόπου ανοικοδόμησης" της ελληνικής οικονομίας, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ωστόσο, έσπευσε λίγη ώρα αργότερα να δηλώσει ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τις ελληνικές αρχές και την κυβέρνηση. "Στο παρελθόν έχουν επιτευχθεί πολλά περισσότερα από εκείνα που μας αναγνωρίζονται", είπε.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη, έκανε λόγο για την ίδρυση ταμείου εγγυοδοσίας και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω διαρθρωτικών ταμείων.

Εν τω μεταξύ, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, λέγοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου ότι είναι καιρός "να σταματήσουμε να ταπεινώνουμε τον ελληνικό λαό".

Διαβάστε ακόμη:

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

«ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.