ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ LOW COST CARRIERS

Άνοδο ύψους 17% θα σημειώσουν φέτος οι πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους προς την Ελλάδα συγκριτικά με το 2011.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, γνωρίζοντας ότι θα πληρώνουν ελάχιστα τέλη προσγείωσης και απογείωσης, έχουν βάλει στο στόχαστρο τους μεγάλοι αερομεταφορείς, αλλά και low cost εταιρείες.

Εφέτος αναμένεται καλύτερη εικόνα αναφορικά με τις πτήσεις των εταιρειών χαμηλού κόστους προς την Ελλάδα, καθώς η ζήτηση για γενικά "χρονοθυρίδες" (slots) εμφανίζεται αυξημένη κατά 17%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 170 αιτήματα, αντί 155 πέρυσι.

Ενδεικτικό της τάσης είναι η επιτυχημένη ετήσια συνάντηση των στελεχών της Olympic Handling  που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με την συμμετοχή  υψηλόβαθμων στελεχών αεροπορικών εταιρειών, τα οποία υπέγραψαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Συγκεκριμένα στις τριήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν, ενδεικτικά οι: Ryanair, Transavia, Austrian Airlines, Singapore Airlines, Air China, Czech Holidays, Cyprus Airways,  Olympic Air, Aegean Airlines, ELAL, Sundor, XL Germany, Danube Wings, Iberia, Alba Star και άλλες, καθώς επίσης αντιπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, εκπρόσωποι εταιρειών Cargo και Business Aviation.

Στο τριήμερο εργασιών του συνεδρίου δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των εταιρειών να έρθουν σε άμεση επαφή με την διοίκηση της εταιρείας, καθώς και με τους διευθυντές των περιφερειακών σταθμών, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ετήσιου συνεδρίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Ευστρατιάδης, δήλωσε μεταξύ άλλων  ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την αρνητική προβολή της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού, συγκεντρώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη πολλών αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να συζητήσουμε τα τεκταινόμενα στον αεροπορικό χώρο,  να βρούμε τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας μας και να χαράξουμε την πολιτική μας ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Η ένθερμη υποστήριξή τους, σε συνδυασμό με την υπογραφή σημαντικών εμπορικών συμφωνιών, αποτελεί ηθική επιβράβευση του προσωπικού της εταιρείας για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει και είναι αποδεκτό από το σύνολο των συνεργατών μας αεροπορικών εταιρειών.  Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας χρονιάς με βάση το τρίπτυχο:  ποιοτικές υπηρεσίες, ανταγωνιστικές τιμές και αποτελεσματική διαχείριση του λειτουργικού κόστους".

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιρλανδοί της Ryanair, εμφανίζονται αρκετά δραστήριοι, αφού μετά τη Πάφο της Κύπρου, σκοπεύουν να δημιουργήσουν μίνι - βάση και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό είναι ότι, αυτή τη στιγμή, η ιρλανδική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι δεν συνοδεύεται από τις καλύτερες συστάσεις, συνδέει τη Θεσσαλονίκη με 12 διεθνείς προορισμούς.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι φθηνότερο κατά 30% από το "Ελ. Βενιζέλος", έχει συνδεθεί το τελευταίο χρόνο με 14 νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με δρομολόγια των εταιρειών Ryanair, Aeroflot, Turkish Airlines, Smart Wings, Easy Jet και Aegean. Μάλιστα, ετοιμάζεται να συνδεθεί και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι δύο προορισμοί με τα μεγαλύτερα οφέλη, από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, ήταν πέρυσι η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την εφετινή τουριστική περίοδο ετοιμάζονται να υποδεχτούν αυξημένα δρομολόγια. Περίπου 4.000 επισκέπτες από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Νορβηγία και Πολωνία αναμένονται στα Χανιά, ενώ και η Ρόδος και η Κως ετοιμάζονται για μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών από όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.