ΥΓΕΙΑ

ΚΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΡΟΜΠΕΣ

Απεργία κήρυξε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την Τετάρτη. Συμμετοχή και των νοσοκομειακών γιατρών. Αντιδρούν στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

«Κρεμούν» τις ιατρικές τους ρόμπες την Τετάρτη οι γιατροί όλης της χώρας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ιατρικοί φορείς, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία.

Τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι ιδιώτες γιατροί καλούνται να κρατήσουν τα ιατρεία τους κλειστά, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νόμου.

Στις κινητοποιήσεις μετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, με τον εφαρμοστικό νόμο καταργούνται 50 δημόσια νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης των γιατρών κατά 17%, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Μεταξύ των αιτημάτων, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που, επίσης, έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, αναδεικνύει και το θέμα της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και τη χορήγηση από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου.

Στην Αθήνα, ο Ιατρικός Σύλλογος διοργανώνει έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή και καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.