ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με δηλώσεις του την Κυριακή μετά το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκλείει τα σενάρια περί συγκυβέρνησης, μετά από τις εκλογές και δίνει μήνυμα υπερψήφισης των εφαρμοστικών νόμων. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, απέρριψε τα σενάρια περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και έδωσε εξηγήσεις γιατί στηρίζει το νέο Μνημόνιο.

«Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω».
«Με αυτό το πρόγραμμα κερδίζουμε χρόνο και ανάσα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ για το νέο Μνημόνιο. «Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν. Ενώ το προηγούμενο Μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε το χρέος, ανέβαζε τα επιτόκια και πάνω απ' όλα σκότωνε και τελικά σκότωσε την οικονομία. Άσε που τότε δεν κινδυνεύαμε να βγούμε από το ευρώ, ενώ τώρα φτάσαμε στο παρά ένα».

Ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για πρόγραμμα της ΝΔ με προτεραιότητα στην ανάπτυξη για διέξοδο από την κρίση αναφέροντας πως «εγώ ανάπτυξη ζητούσα τότε, για πρόγραμμα με προτεραιότητα στην ανάπτυξη μιλάω και τώρα. Και ενώ τότε, ήμασταν μόνοι μας, τώρα και μέσα και έξω από την Ελλάδα όλο και περισσότεροι συμφωνούν μαζί μας. Αυτή είναι η αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την ανάπτυξη για να βγούμε από 'δω που μας έφεραν. Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα. Προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.