ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΑΝΑΒΑΛΙ 2012

Και φέτος (εν μέσω κρίσης), η Πάτρα αποτελεί το επίκεντρο της Αποκριάς. Πατρινοί και επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα αναμένονται να δώσουν το παρόν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. 

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, που αποτελούν τα μέλη των 138 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», αναμένεται να πάρουν μέρος στις δύο μεγάλες παρελάσεις, με τις οποίες θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού. Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι «η Πάτρα αντιστέκεται στην κρίση και την πλήξη, δίνοντας τη σκυτάλη στη γιορτή και στην ελπίδα».

Αύριο Σάββατο, στις 18:30, θα ξεκινήσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού». Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός, αλλά και το κέφι αναμένεται να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, σε όσους παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Την Κυριακή της Αποκριάς μετά τις 14:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με επικεφαλής όπως πάντα τον βασιλιά Καρνάβαλο. Θα ακολουθήσουν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων που αποτελούν δημιουργίες των καλλιτεχνών του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου. Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο και τη βασίλισσα, θα παρελάσουν «Η Πειρατεία στο Ίντερνετ», «Το τέρας της Τρόικα», «Η εξάρτηση της Ελλάδας», «Ταμείο Αποψίλωσης», «Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα», «Μίνι Καρνάβαλος», «Κάστρο με δράκο», «Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», «Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Λύκος τα Γουρουνάκια και τα Δέντρα», «Πίτερ Παν», «Κούνελος» και «Μουσικό Άρμα».

Μετά τα άρματα θα ακολουθήσει η παρέλαση των πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», πολλά εκ των οποίων θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και καρναβαλικές κατασκευές. Οι 30.000 καρναβαλιστές αναμένεται να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές, αλλά και τα πρωτότυπα θέματά τους. Κυρίαρχη πηγή της καρναβαλικής έμπνευσης των πληρωμάτων στάθηκε η οικονομική κρίση, που αντιμετωπίστηκε με καυστικό χιούμορ και ανατρεπτικό τρόπο. Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα των σοκολατοριχτών, που θα προσφέρουν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας στους θεατές.

Η αυλαία του καρναβαλιού θα πέσει την Κυριακή της Αποκριάς στις 21:00 στο μόλο της Αγίου Νικολάου, με την τελετή λήξης, ενώ στην συνέχεια θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος.

Όσον αφορά την επισκεψιμότητα, αυξηθήκαν τις τελευταίες ημέρες οι κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης, και σύμφωνα με τα στοιχεία η πληρότητα φθάνει στο 80%. Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, αλλά και ο εμπορικός κόσμος ελπίζουν να πάρει πάει μα βαθιά ανάσα η τοπική οικονομία, αν και διατυπώνονται εκτιμήσεις, ότι ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών θα βρεθεί στην Πάτρα, την Κυριακή.

Στο μεταξύ, η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα, όχι μόνο κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, αλλά και όλο το καρναβαλικό τριήμερο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.