ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΕ

Επιτάχυνση των διαδικασιών σύνδεσης των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (κυρίως φωτοβολταϊκών) στο δίκτυο της ΔΕΗ και αναλυτική ενημέρωση των επενδυτών ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη διαφάνεια ζητά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης. 

Με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, ο κ. Μανιάτης επαναλαμβάνει το αίτημα που είχε διατυπώσει το ΥΠΕΚΑ και τον περασμένο Αύγουστο για αναλυτική καταγραφή των γραμμών μεταφοράς της ΔΕΗ για τις οποίες έχουν κατατεθεί αιτήσεις σύνδεσης μονάδων ΑΠΕ, «ώστε να είναι απόλυτα σαφές για τους πολίτες αν η γραμμή στην οποία θέλουν να συνδεθούν είναι κορεσμένη ή όχι και ποιες είναι οι δυνατότητές της να υποδεχθεί νέα ισχύ από ΑΠΕ», κάτι που όπως προκύπτει από την επιστολή δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Ο υφυπουργός ζητά ακόμη από τη διοίκηση της ΔΕΗ:

- Να αναρτά ανά δίμηνο στο διαδίκτυο την εξέλιξη των αιτημάτων για χορήγηση προσφορών σύνδεσης προς τις μονάδες ΑΠΕ.

- Να δημοσιοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας τις τεχνικές προδιαγραφές για τη σύνδεση των σταθμών, τα σχέδια συμβάσεων καθώς και τιμολόγια τόσο για τις εργασίες που εκτελούνται αποκλειστικά από τη ΔΕΗ (π.χ. μελέτες, έλεγχος και παραλαβή των έργων σύνδεσης) όσο και για εκείνες που μπορούν να εκτελεστούν από τρίτους (π.χ. κατασκευή έργων σύνδεσης).

- Στις προσφορές σύνδεσης να υπάρχει ξεχωριστή καταγραφή των εργασιών που μπορούν να εκτελεστούν από τρίτους και εκείνων που κάνει αποκλειστικά η ΔΕΗ, ενημέρωση για το σημείο του δικτύου στο οποίο θα γίνει η σύνδεση καθώς και συνοπτική αποτύπωση της κατάστασης του δικτύου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.