MEDIA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ MEDIA ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Πιο φτωχή από ποτέ, πιο μίζερη, πιο δυστυχής, σκιά του αλλοτινού της αλαζονικού εαυτού, η ελληνική τηλεόραση αδυνατεί να αναζητήσει ακόμη και τη χαμένη της τιμή,  ενώ τα ελληνικά media, ζουν τη δικιά τους «Μεγάλη Πείνα».

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Την Παρασκευή θα εκκενωθούν από επίπλωση και τεχνικό εξοπλισμό οι όροφοι του πορτοκαλί κτηρίου της ΙΜΑΚΟ, στην Μαρίνου Αντύπα, στο Νέο Ηράκλειο. Τα πράγματα θα παραμείνουν λέγεται, σε αποθήκη μέχρι τις 2 Ιουλίου, όπου θα τα εκποιήσει η εταιρεία που προμήθευε στα περιοδικά χαρτί. Λέγεται ακόμη πως και ο τίτλος του κάποτε, πανίσχυρου στο κόσμο της show biz, Down Town, περιήλθε πλέον, στην ίδια εταιρεία χαρτιού.

Οι φωτεινοί και χαρούμενα βαμμένοι χώροι, με τα πιο ευπώλητα εξώφυλλα στους τοίχους τους, που γέμιζαν από δυνατές μουσικές και που εκεί συναντιόνταν οι τάσεις της κάθε εποχής και της νεολαίας, είναι πλέον έρημοι. Στοιχειωμένα τετραγωνικά από γέλια, από εργατοώρες, από όνειρα η φιλοδοξίες, από τσακωμούς και από παρέες, απ αυτές που μια φτιάχνουν τα έντυπα. Γιατί οι παρέες και οι άνθρωποι τα φτιάχνουν. Όχι οι τοίχοι, όχι τα καλώδια και εξοπλισμοί, το χιονάτο πρώτης ποιότητας χαρτί και οι λουσάτες τετραχρωμίες, ούτε καν τα πολλά λεφτά.

Από το κάποτε κραταιό όμιλο, το ΟΚ βγαίνει πια από τη «Δάφνη Επικοινωνίες», ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός Σφαίρα, που έχει περάσει σε άλλη ιδιοκτησία, παραμένει στον χώρο του Νέου Ηρακλείου, με βάρια σιδερένια πόρτα να τον απομονώνει απ το υπόλοιπο κτίριο.

Στοιχειά και σκιές απ το παρελθόν… και θλίψη… και εργασιακός μετεωρισμός για 250 ανθρώπους και τις οικογένειες τους!

Ξεκίνησε ως το φιλόδοξο ενιαίο πρωινό πολλών ωρών, με την σκυτάλη που περνούσε, σύμφωνα με το τρέιλερ, απ την ενημέρωση στην ψυχαγωγία, για να αναδείξει έναν μόνο πρωταθλητή, τον Γιώργο Παπαδάκη, όπως πάντα, άλλωστε. Για το ψυχαγωγικό του μέρος, αναλαμβάνει από αύριο 1η Μάρτη, ο Νίκος Τιλκερίδης, με μεγάλη εμπειρία από εκπομπές κοινωνικές, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές, ως από μηχανής θεός! Θα συνεργαστεί στην εκπομπή και ο Γιώργος Μπέζας, επίσης δρομέας αποστάσεων στα τηλεοπτικά πλατό!

Όχι ο ΑΝΤ1, Μάρτη μήνα, δεν περιμένει θαύματα, για ένα προϊόν που ενώ έτρεχαν δυο, έβγαινε τρίτο! Επενδύοντας στα πρόσωπα του, επιμένει στην αξιοπρέπεια των ποσοστών του και στην διασφάλιση μια ποιότητας, μακριά από gossip και ευτελισμούς, όσο αυτό είναι δυνατόν!

Με μήνυμα στο κινητό, ειδοποίησαν τον Μάρκο Σεφερλή πως δεν θα γίνει το Just the 2 of us, τουλάχιστον προς το παρόν. Ευγενική κίνηση κι αυτή! Με την κρίση μπορεί να του κάνανε και σήματα καπνού απ την ταράτσα και αυτός να μην τα έβλεπε!

Αυτονομούνται τα μελή του σώματος φαντασιωσικά πλέον. Εχθές το βράδυ, ο Λάκης Λαζόπουλος, μας έλεγε, ως Μήτσος, για έναν βραζιλιάνικο ποπό, που τρεμούλιαζε μόνος του, στα χέρια του, σε ένα όνειρο – ονείρωξη και πως όσο υπάρχουν βραζιλιάνικοι ποποί, υπάρχει ελπίδα στον κόσμο!

H Πετρούλα του STAR έχει αποδείξει εδώ και έτη, πως τις κερδίζει όλες, με ένα μπούστο σχεδόν αυτόνομο σε κινησιολογία απ’ το σώμα, σε σημείο φελινικά εφιαλτικό. Να, εδώ που κάθομαι, φοβάμαι μη χτυπήσει το κουδούνι το μπούστο της Πετρούλας και μου ζητήσει να ανεβεί απάνω να το κεράσω καφέ!

Η ίδια, πρόσφατα, καλεσμένη σε εκπομπή και ενώ επιδίδονταν σε ένα τουλάχιστον βαλπουργιανό χορευτικό, με αλά Λίντα Μπλερ στον Εξορκιστή πλήρη περιστροφή, σχεδόν, του κεφαλιού της, της έφυγε το εξτένσιον από την αλογοουρά και άρχισε να πετάει, σαν ανέμελη μπεκάτσα, στο στούντιο, για να προσγειωθεί στα πόδια του κάμερα μαν, ξανθό, νεκρό και προδοτικό!

Στο παρελθόν έχουμε δει να αποχωρεί από το χαμόγελο του Γιάννη Γαλάτη, το… μπροστινό δόντι! Οι άνθρωποι της τηλεόρασης αποσυντίθενται μπροστά στα μάτια μας, ή σιγά σιγά την κάνουν και δραπετεύουν;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.