ΚΟΣΜΟΣ

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ταξίδι του στο Μπόχουμ της Γερμανίας, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο «Der Steiger» ακύρωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική πλευρά απέδωσε την αλλαγή του προγράμματος στη συντριβή του ελικοπτέρου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο η απόφαση βράβευσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προκαλέσει αντιδράσεις των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και των Φιλελευθέρων (FDP), όσο και από τους Πράσινους, αλλά και από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές υποστήριζαν ότι στο πρόσωπο του Ρ. Ερντογάν επρόκειτο να τιμηθεί η 50ετής γερμανοτουρκική σχέση.

Η αστυνομία του Μπόχουμ είχε προετοιμαστεί για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας περισσότερων από 20.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων Κούρδοι, Αρμένιοι και Αλεβίτες, ενώ κριτική είχε δεχθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος επρόκειτο να παρουσιάσει απόψε τον Τούρκο πρωθυπουργό κατά την τελετή βράβευσής του.

Το βραβείο «Der Steiger» αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία και απονέμεται προς την τιμήν των παλαιών ανθρακωρύχων της περιοχής Ρουρ.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.