ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΔΡΕΣ, ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Επιπλέον 80 ημέρες πρέπει να εργάζονται οι γυναίκες στην Ελλάδα για να αμειφθούν με τον ετήσιο μισθό ενός άνδρα. Στην Ευρώπη, απαιτούνται 62 ημέρες πρόσθετης εργασίας.

Περισσότερες από 62 ημέρες επιπλέον πρέπει να δουλεύουν οι γυναίκες για να αμειφθούν με τον ετήσιο μισθό ενός άνδρα. Σήμερα, 2 Μαρτίου διοργανώνεται η δεύτερη κατά σειρά, Πανευρωπαϊκή Ημέρα για την Ίση Αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών και σύμφωνα με την καμπάνια  της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν 62,41 ημέρες περισσότερο, για να αμειφθούν με τον ετήσιο μισθό ενός άνδρα (365 ημέρες Χ 17,1% = 62,41 ημέρες), αφού με βάση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat,  το χάσμα των αμοιβών ανέρχεται στο 17,1%, ως μέσος όρος, στην Ευρώπη.  Στην  Ελλάδα  βέβαια,  με  στοιχεία  του  2009, το  χάσμα  ανέρχεται  στο  22%.  Άρα, με  τον ίδιο υπολογισμό,  οι  Ελληνίδες  πρέπει  να  δουλεύουν  80,3  ημέρες περισσότερο, για  να  αμειφθούν   με  τον  ίδιο  μισθό με τον άνδρα.

Ιδιαίτερα ψηλά είναι και τα ποσοστά αναφορικά με τη φτώχεια των γυναικών. Συγκεκριμένα, το 21% των γυναικών πάνω από 65 ετών βρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας, έναντι  16% για άνδρες πάνω από 65.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προβλέπονται  διάφορες δράσεις για την ημέρα αυτή,  ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονται σειρά εκδηλώσεων σε 17 κράτη-μέλη της Ε.Ε..

Σε όλες, αναμένεται να τονισθεί ο ζωτικός ρόλος που διαδραματίζουν οι γυναίκες, παρά τις δύσκολες συνθήκες,   στην απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.