ΚΟΣΜΟΣ

ΕΔΕΣΕ ΣΤΗ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΤΟ COSTA ALLEGRA

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, με περισσότερους από 1000 επιβάτες και πλήρωμα, έφθασε σήμερα στο λιμάνι της Βικτόριας, πρωτεύουσας των Σεϊχελλών, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 27/2 στο μηχανοστάσιό του.

Ένα γαλλικό αλιευτικό ρυμούλκησε το Costa Allegra στο λιμάνι της Βικτώριας, όπου ασθενοφόρα, ομάδα γιατρών του Ερυθρού Σταυρού, ένας αριθμός μικρών λεωφορείων, αλλά και περίπου 30 δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ περίμεναν τους επιβάτες του. Οι αποσκευές τους, οι οποίες είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι νωρίτερα με πλοιάρια, όταν ακόμα το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν στα ανοικτά της Βικτόριας, είχαν ήδη φορτωθεί στα μικρά λεωφορεία που περίμεναν τους επιβάτες.

Αξιωματούχοι της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Cruises επιβιβάστηκαν την Τετάρτη στο κρουαζιερόπλοιο για να ρυθμίσουν θέματα σχετικά με τη διαμονή των επιβατών σε ξενοδοχεία των Σεϊχελλών και με τα αεροπορικά εισιτήρια των 636 επιβατών και των 413 μελών του πληρώματος. Η εταιρεία έκανε κράτηση για περισσότερες από 600 αεροπορικές θέσεις, όπως και για 400 δωμάτια ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την Costa Cruises, οι 376 από τους επιβάτες αποδέχθηκαν την προσφορά της εταιρείας να παρατείνουν με έξοδά της τις διακοπές τους στις Σεϊχέλλες, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι τελειώνουν αύριο Παρασκευή 2/3. Οι υπόλοιποι επιβάτες θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τις χώρες προέλευσής τους. Οι επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ των επιβατών είναι 127 Γάλλοι, 126 Ιταλοί, 38 Γερμανοί, 31 Βρετανοί, 13 Καναδοί και 8 Αμερικανοί.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. Ήμασταν αναγκασμένοι να κοιμόμαστε στη γέφυρα, γιατί δε λειτουργούσαν τα κλιματιστικά αφού δεν υπήρχε ρεύμα και εξαιτίας της δυσοσμίας στις καμπίνες, καθότι δεν λειτουργούσαν ούτε τα καζανάκια στις τουαλέτες», τόνισε μια άλλη επιβάτις, η Αλένα Ντάε. «Υπήρχαν τρόφιμα, αλλά δεν μπορούσαμε να φάμε τίποτα που έπρεπε να μαγειρευτεί. Τρώγαμε πολύ ψωμί», πρόσθεσε.

Το πλοίο, το οποίο ρυμούλκησε γαλλικό αλιευτικό, συνόδευσαν ως το Μαχέ σκάφη της ακτοφυλακής των Σεϊχελλών για να αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση Σομαλών πειρατών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.