ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «ΑΓΝΩΣΤΗ» ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΠΙΤ ΓΕΝΙΑΣ

Λένε πως πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα βρίσκεται μια μεγάλη γυναίκα. Η Κάρολιν Κάσαντι βρισκόταν πίσω από δύο. Αυτή την Κυριακή μπορείς να δεις την ιστορία της.

Της Χαράς Ιωάννου

Το «Με παντοτινή αγάπη, Κάρολιν» είναι το τρυφερό, προσωπικό πορτρέτο μιας καρτερικής, μητρικής φιγούρας που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει από τον απόηχο των επικών κατορθωμάτων του άντρα της. Σύζυγος του ειδώλου της μπητ γενιάς, Νιλ Κάσαντι, και μούσα-ερωμένη του Τζακ Κέρουακ, η Κάρολιν είδε την ιστορία της ζωής της και τη μνήμη των ανδρών που αγάπησε να λεηλατείται από σύγχρονους μυθοπλάστες.

O ανθρώπινος παράγοντας είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ενότητας «Πορτραίτα: Ανθρώπινες Διαδρομές» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα. Η ζωή, η καθημερινότητα, αλλά και οι πολλαπλές ιστορικές και πολιτισμικές διακυμάνσεις επηρεάζουν καθοριστικά την αφήγηση, σε ιδιαίτερες προσωπικές ιστορίες που είτε ξεχωρίζουν από το σύνολο ως μονάδες, είτε χρησιμοποιούν μεμονωμένα παραδείγματα ως όχημα για μια διείσδυση στον άγνωστο κόσμο μικρότερων κοινοτήτων ή μειονοτήτων.

info: TΩNIA MAPKETAKH: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 - 20:30


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.