ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά να αναλάβει τα καθήκοντα της Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος. Στήνεται Εθνική Εκλογική Επιτροπή. Στόχος η ανανέωση των ψηφοδελτίων 60%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κα Γεννηματά θα αναλάβει τα καθήκοντά της τη Δευτέρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η κ. Γεννηματά συναντήθηκαν εχθές, στις 4.00 το απόγευμα και κλείστηκε το deal

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν  ότι μέχρι τις εκλογές Γραμματέας θα παραμείνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης και διευθυντής θα οριστεί ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν πως η  Φώφη Γεννηματά κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη για τη θέση του εκπροσώπου με βάση τα κριτήρια της ενότητας, της αξιοκρατίας, της συστράτευσης και της στόχευσης της νίκης που έθεσε στις δηλώσεις και τις ομιλίες του μετά την εκλογή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κα Γεννηματά θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της εθνικής εκλογικής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν, αφενός μεν το Πολιτικό Συμβούλιο και όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες, ( ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γραμματέας της Κ.Ο, ο  Πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι,  ο Γραμματέας της Νεολαίας, κλπ) και όλα τα κορυφαία στελέχη, τα οποία θα μετέχουν «στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ καθώς και στον πολιτικό σχεδιασμό».  Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετάσχει  επίσης ανάλογος αριθμός νέων στελεχών από διάφορους χώρους (Βουλή, κοινωνία των πολιτών, επιστημονικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.α).

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός  και στην εκλογική επιτροπή θα μετέχουν όλοι όσοι πρέπει να μετέχουν (Λοβέρδος, Σκανδαλίδης,  Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδης, Ευθυμίου, Ρέππας, Παπουτσής , Μ. Ανδρουλάκης, κλπ).

Όσο για την ανανέωση των ψηφοδελτίων, πηγές από την Ιπποκράτους τονίζουν πως άρχισε ήδη η επεξεργασία των ψηφοδελτίων,  με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60%,  με έμφαση τα νέα πρόσωπα και τις νέες ηλικίες καθώς και στα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Τις επόμενες ημέρες ο  Ευ. Βενιζέλος θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στην στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του  ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, συγκροτείται το προγραμματικό επιτελείο όπου πέρα από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, υφυπουργοί, γ. γραμματείς κλπ που χειρίζονται διάφορα επιμέρους θέματα) θα κληθούν να συνεισφέρουν και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το αναδιαρθρωμένο ΙΣΤΑΜΕ.

Διαβάστε επίσης: ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mhtiswan 22:51 22/03/2012

    Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί που κυκλοφορούν στο δρόμο νοιώθουν ακριβώς ίδια με τους αξιωματικούς μετά το γκρέμισμα της χούντας. Οι αξιωματικοί είχαν μια αποτελεσματική δυνατότητα να κρυφτούν: Φορούσαν πολιτικά από το σπίτι μέχρι να φτάσουν στην υπηρεσία τους. Οι πολιτικοί; Και μάλιστα οι επώνυμοι; Μια λύση είναι να φορούν στολές αξιωματικών. Μια άλλη είναι να αρχίσουν να κρύβονται στα εσωτερικά των κομμάτων τους. Πχ. Ο κύριος Σαλαγιάννης χαρακτηριστική περίπτωση συντηρητικού παλαιοπολιτικού αναλαμβάνει  νέος Γενικός Διευθυντής στο ΠΑΣΟΚ!!! Ο λύκος θα φυλάει τα πρόβατα; Και «ευτυχώς» δεν θα κατέβει στις εκλογές αυτή τη φορά. ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΠΟΤΕ; Και πάλι λίγο θα είναι… 
    Ανδρέας Ανδρεόπουλος Μεταξοχώρι Αγιάς Λάρισας 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.