ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανακοινώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νέο κυβερνητικό σχήμα. Προέκυψε ύστερα από την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή να αποχωρήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Η αντικατάσταση του Χρήστου Παπουτσή προκάλεσε "καραμπόλες". Στην Kατεχάκη επιστρέφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ύστερα από ένα "διάλειμμα" 17 μηνών στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στη θέση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αναβαθμίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου. Στο υπουργείο Ανάπτυξης μετακινείται η Άννα Διαμαντοπούλου και τη θέση της στο υπουργείο Παιδείας καταλαμβάνει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Το σενάριο προαγωγής στη θέση του υπουργού Παιδείας του προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία αναπληρωτή υπουργού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, προσέκρουσε στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στη μεγαλύτερη εμπλοκή του κόμματος του στην κυβέρνηση. Πρόκειται για θέση η οποία γέννησε ερωτήματα, καθώς ο Κ. Αρβανιτόπουλος μετείχε ήδη στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έχει προγραμματιστεί να γίνει νωρίς αύριο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.