ΚΟΣΜΟΣ

ΚΙΝΑ: ΧΑΟΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Μπαράζ ακυρώσεων και καθυστερήσεων πτήσεων προκάλεσε νωρίς το πρωί η επικίνδυνα μειωμένη ορατότητα που επικρατούσε στο αεροδρόμιο του Πεκίνου. 

Περισσότερες από 400 εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις είχαν καθυστέρηση ή ακυρώθηκαν, καθώς η πρωτεύουσα της Κίνας ήταν καλυμμένη από ομίχλη σε συνδυασμό με ιδιαίτερα αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου, σχεδόν 250 πτήσεις που θα αναχωρούσαν ή θα έφταναν στο Πεκίνο ακυρώθηκαν, μεταξύ των οποίων περίπου 15 διεθνείς πτήσεις. Επίσης περισσότερες από 180 πτήσεις είχαν καθυστέρηση, μεταξύ των οποίων περίπου 20 διεθνείς πτήσεις.

Η επίσημη αιτία που δόθηκε γι'αυτό ήταν η ύπαρξη "ομίχλης". Ωστόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, η οποία πραγματοποιεί ανεξάρτητες μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα, ανακοίνωσε ότι η ρύπανση στην κινεζική πρωτεύουσα έφτανε νωρίς σήμερα το πρωί σε "επικίνδυνο" επίπεδο, προτού περάσει στη βαθμίδα του "πολύ κακού για την υγεία".

Η ορατότητα στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, που είναι το δεύτερο στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των αφίξεων και των αναχωρήσεων, είχε μειωθεί σήμερα το πρωί σε κάτω των 200 μέτρων, μετέδωσε από την πλευρά του το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές κατηγορούνται συχνά τους τελευταίους μήνες ότι υποτιμούν τη σοβαρότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές ζώνες, κυρίως στο Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.