ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΕΕΣ WIKILEAKS ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που θα δοθούν σε τιμή κάτω της πραγματικής τους αξίας» και οι ευκαιρίες από τις ιδιωτικοποιήσεις για την Κίνα και Ρωσία μπήκαν στο μικροσκόπιο της Stratfor τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Για την Κίνα, η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο εισόδου στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για να μεταφέρει αγαθά στα Βαλκάνια, σε πρώην σοβιετικές χώρες όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία και σε κεντροευρωπαϊκές χώρες - μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία. Τα φθηνά κινεζικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στις αγορές των χωρών αυτών», αναφέρεται  σε έκθεση που κυκλοφόρησε εσωτερικά στην εταιρεία πληροφοριών.

Για τη Ρωσία αναφέρεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την χώρα μας ως εναλλακτικό δρόμο για την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι η Gazprom έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για το Κρεμλίνο.

Τέλος, σε άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα αποκαλύπτεται η ενημέρωση πληροφοριοδότη της Stratfor από σύμβουλο του προέδρου της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, όπου επισημαίνεται ότι ο Αδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να χαρακτηρίζεται τεχνικά πιο εφικτός σε σχέση με τον Ναμπούκο, όμως, «τα πολλά γραφειοκρατικά κωλύματα στην Ελλάδα θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα, την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομική αναταραχή»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.