ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Στη Λωρίδα της Γάζας ένας Παλαιστίνιος έφηβος έπεσε νεκρός από νέα αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών. Αντιδρά η Κίνα και καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε σήμερα σε νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας αυξάνοντας σε 21 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο νέο κύκλο βίας που ξέσπασε την Παρασκευή, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Την ίδια ώρα η Κίνα καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα.

«Ο 15χρονος Τάμερ Ναμπίλ Ατζάμ σκοτώθηκε και έξι ακόμη έφηβοι τραυματίστηκαν, όλοι τους μαθητές», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Εκτάκτων Καταστάσεων στη Λωρίδα της Γάζας Άντχαμ Αμπού Σελμίγια, διευκρινίζοντας ότι η επιδρομή έπληξε τοποθεσία κοντά στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο ένας από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν νωρίτερα το πρωί ήταν 24 ετών, ενώ ο άλλος ήταν πάνω στο μηχανάκι του όταν επλήγη από τα ισραηλινά πυρά στη Χαν Γιούνις. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 21 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν σε τουλάχιστον 36 αεροπορικές επιδρομές από την Παρασκευή.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε από την πλευρά του ότι 20 ρουκέτες έχουν πέσει στο Ισραήλ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ότι δύο αναχαιτίστηκαν.

Συνολικά από την Παρασκευή 180 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, από τις οποίες 130 εξερράγησαν σε ισραηλινό έδαφος, ενώ 46 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Πριν από την τελευταία επιδρομή, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ταξίαρχος Γιόαβ Μορντεχάι είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του στρατού ότι «μέχρι στιγμής πλήξαμε 20 Παλαιστίνιους σε ''χειρουργικές'' επιχειρήσεις. Όλοι ήταν τρομοκράτες εκτός από ένα παιδί που βρισκόταν κοντά σε σημείο εκτόξευσης ρουκετών της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ». Μίλησε επίσης για τη «στοχευμένη εξουδετέρωση» του Ζουχέιρ Αλ-Κάισι, τονίζοντας ότι οι στόχοι στις επιδρομές είναι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις για να εκτοξεύουν ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος είπε ότι το Ισραήλ δεν θέλει κλιμάκωση, αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί την εκτόξευση ρουκετών.

Ο νέος κύκλος βίας άρχισε από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ζουχέιρ αλ-Κάισι, ο αρχηγός των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, μιας οργάνωσης της Γάζας που κηρύσσει ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ. Η οργάνωση κατηγορείται από το Ισραήλ ότι "ευθύνεται για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης που θα πραγματοποιείτο μέσω του Σινά τις προσεχείς ημέρες".

Την ίδια ώρα η Κίνα κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που πραγματοποιεί σε αντίποινα για τις ρίψεις παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του εδάφους του και ζήτησε κατάπαυση του πυρός. Επίσης υποστήριξε πρόσφατα το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ εκτιμώντας ότι αυτό είναι «νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.