LIFESTYLE

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...

Όσο και αν μας στεναχωρεί, υπάρχουν ακόμη πλούσιες σ' αυτή τη χώρα και αποδημούν σε ξένες, ενώ μερικές άλλες ιδρύουν απλά κόμμα.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Η Σίλια Κριθαριώτη λέει, έκανε επίδειξη μόδας στα Λονδίνα και όχι εδώ στην Ψωροκώσταινα που μαστίζεται και απ' τη φτώχεια, και που καιρός για συνολάκια! Εκεί πήγαν να συνδράμουν οι πλούσιες φίλες της. Η κ. Βίκυ Καγιά και η κ. Μαριέττα Χρουσαλά, σύζυγος Πατίτσα, νύφη Μαριγούς, βρέθηκαν εκεί ως μοντέλα. Η παρ' ολίγον πριγκίπισσα πλουσία Μαρία Σαντάλ έσπευσε για να βοηθήσει με την παρουσία της την ελληνική μόδα.

Μετά όλες οι πλούσιες κάναν' πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλια της στην κ. Χρουσαλά – Πατίτσα – της Μαριγούς και της εμφάνισαν μια τούρτα ικανή να θρέψει τρία χωριά της Ηπείρου, που είναι και ο πιο φτωχός νόμος της Ευρώπης. Βγάλαν' και φωτογραφίες με την τούρτα διότι για να δοκίμασε καμία τους αμφιβάλουμε! Σε γλυκό πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ήρθαν τόσο κοντά, οι φιδόσωμες και πλούσιες.

Θα μου πεις μαντάμ, ζηλεύεις. Και θα απαντήσω πως ναι, μάλιστα, βεβαίως! Να μη ζηλέψω που είναι πλούσιες, όμορφες, λεπτές, παντρεμένες και φοράνε ωραία ρούχα στα Λονδίνα; Πτωχή δημοσιογράφος είμαι, όχι ο Δαλάι Λάμα, με την αυτοσυγκέντρωση να βγαίνω πάνω απ τα γήινα!

Η Γωγώ Μαστροκώστα λέει και ο Τραιανός Δέλλας, σκέφτονται να υιοθετήσουν παιδάκι απ το Σουδάν. Είναι του Θεού ευλογία να δίνεις αγάπη απλόχερα. Τόσα παιδιά που βρίσκονται στα ελληνικά ιδρύματα γιατί οι γονείς τους δε μπορούν να τα θρέψουν, τόσος πόνος στις διπλανές μας πόρτες, τόσοι άγγελοι με τις φτερούγες τους δεμένες να μην μπορούν να πετάξουν σε ουρανούς στοργής και τρυφερότητας και καλοσύνης, τόσα βλέμματα υγρά και προσωπάκια αφίλητα και αχάιδευτα, υπάρχουν σε μια χώρα που βασανίζεται παλεύοντας να κρατήσει την ανθρωπιά της. Παιδιά είναι και στο Σουδάν και αγάπη θέλουν κι εκείνα, αλλά και τα δικά μας, σε ένα κράτος διαπλοκής και ανισότητας που αδιαφορεί για αυτά, χρειάζονται ένα χέρι γονιών που ξέρουν να αγαπάνε.

Και πάλι μπράβο τους όμως!

Η Γωγώ πάντως είναι ένα παράδειγμα γυναίκας, που ενώ έζησε μια έντονη πρώτη νιότη, προσβεβλημένη, υμνολογημένη από το φακό και τον θαυμασμό, οι προσωπικές της περιπέτειες και οι αγώνες της για υγεία και οικογένεια, την έκαναν έναν άνθρωπο περισσότερο ώριμο, δοτικό και φιλοσοφημένο.

«Δεν συγχωρούμε, δεν τιμωρούμε! Να καταργηθεί το βουλευτικό άσυλο και να γίνει άμεσα λογιστικός έλεγχος. Να πάρουμε πίσω όλα τα λεφτά που έφαγαν τα λαμόγια ακόμα και με κατασχέσεις σε ακίνητη κινητή περιουσία... Η επόμενη κίνηση θα είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μας».

Όχι, ούτε ο Καμένος τα είπε αυτά, ούτε ο Καστανίδης με την Κατσέλη. Αλλά; Η Τζούλια Αλεξανδράτου που ετοιμάζει οσονούπω το κόμμα «Αγανακτισμένοι και Οικολόγοι Ελλάδος».

Μάθανε πως πτωχεύουμε πλάκωσαν και οι Τζούλιες!

Και τι θυσία θα έκανε για τη χώρα της η ξανθιά καλλονή; «Όσο επώδυνο κι αν ήταν, θα πήγαινα με τη Μέρκελ»!

Να θυσιαστείς είπαμε νεαρή, όχι να αυτοκτονήσεις!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.