ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΜΣΕΝ: «ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ»

«Όσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά», δηλώνει σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν.

Την ίδια ώρα όμως βάλλει κατά του θεσμού της μονιμότητας στο δημόσιο, χαρακτηρίζοντάς τον «αναχρονιστικό». «Αν υπάρχουν τμήματα του δημοσίου τομέα με υπεράριθμο προσωπικό ή τμήματα τα οποία παράγουν υπηρεσίες που δεν είναι πια αναγκαίες, γιατί θα πρέπει να υποχρεώνεται ο φορολογούμενος να συνεχίσει να πληρώνει υπηρεσίες εργαζομένων που είναι περιττές;» διερωτάται χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν.

Υπερασπιζόμενος δε των περικοπών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σχολιάζει πως «η μη προσαρμογή των μισθών είναι ο κύριος λόγος για την υψηλή ανεργία» ενώ τονίζει πως αν οι μεταρρυθμίσεις πετύχουν δεν θα υπάρχει λόγος για νέες παρεμβάσεις στους μισθούς.

Ο κ. Τόμσεν επισημαίνει την ανάγκη αναζωογόνησης των μεταρρυθμίσεων και δηλώνει πως αν αυτό δεν συμβεί τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει. «Οσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά», αλλά ασκεί κριτική κάνοντας λόγο για ένα καλό ξεκίνημα, «που όμως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων δεν είχε την ανάλογη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.