ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η… ΠΑΤΑΤΑ

Σκληρή κριτική από τον Περισσό προς το «κίνημα της πατάτας» που αποκλείει τους μεσάζοντες. Το χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστικό, αντίστοιχο με αυτό των «αγανακτισμένων» στις πλατείες και ζητά να γίνουν «κοινωνική λαϊκή περιουσία» τα μέσα παραγωγής, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι επιχειρήσεις.

Εν μέσω των πολύ σκληρών ανακοινώσεων του Περισσού για τα νέα μέτρα, τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων, την επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις, η τοποθέτηση του κόμματος ενάντια στο… περίφημο «κίνημα της πατάτας», την πώληση δηλαδή αγροτικών προϊόντων χωρίς την παρέμβαση άρα και το επιπλέον κέρδος των μεσαζόντων, προκάλεσε αίσθηση.

Συγκρίνοντας το κίνημα της πατάτας με αυτό των αγανακτισμένων, για το οποίο ο Περισσός είχε εκφράσει σημαντικές ενστάσεις διαφοροποιούμενος από την υπόλοιποι «αριστερά», το ΚΚΕ επισημαίνει πως «με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας»… παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».

Το γραφείο τύπου του κόμματος, εκτιμά ότι ο στόχος προβολής του εν λόγω κινήματος «είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών… αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ» και στη συνέχεια περιγράφει το στόχο μίας κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας, σοβιετικού τύπου. «Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας… αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.