ΚΟΣΜΟΣ

«ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, «ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ» Ο ΣΡΕΝΤΕΡ

Ο Γερμανός πρώην Καγκελάριος θα μιλήσει σε βράβευση του Ερντογάν για τον “ανθρωπισμό” που έχει επιδείξει. Γερμανοί δημοσιογράφοι, Κούρδοι και Αρμένιοι τον κατηγορούν για υποκρισία.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Οι αντιδράσεις κατά της Τουρκίας και της κυβέρνησης Ερντογάν για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Αρμενικό ζήτημα, δεν είναι μόνον θέμα πλειοδοσίας της γαλλικής προεκλογικής περιόδου αλλά δημιουργεί εντάσεις και στη Γερμανία.

Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα και να δημοσιοποιηθεί με αρνητικό τρόπο το θέμα, είναι η βράβευση του Ταγίπ Ερντογάν, στο Μπόχουμ με το βραβείο «Στάιγκερ». Σε ανοιχτή επιστολή που  δημοσιεύθηκε στην Κολωνία, Γερμανός δημοσιογράφος επέκρινε με δριμύτητα την ομιλία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θέλοντας να τιμήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Σρέντερ ότι στηρίζει τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος συστηματικά απορρίπτει μέχρι σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων του 1915. Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού δημοσιογράφου ο Ερντογάν αποτελεί προσωποποίηση «αυτού του τουρκικού ψέματος όσο κανείς άλλος στην εποχή μας». Επομένως συμπεραίνει, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο  ειδήσεων, ότι η ομιλία του Γερμανού πρώην Καγκελάριου θα είναι δείγμα καθαρής υποκρισίας.

Με το γερμανικό βραβείο «Στάιγκερ» τιμώνται προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στον ανθρωπισμό και στην ανεκτικότητα. Ο Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα λαμβάνει το βραβείο στην κατηγορία «Ευρώπη». Το γεγονός έχει δημιουργήσει αναβρασμό και στις τάξεις των κοινοτήτων Κούρδων και Αρμενίων της Γερμανίας που προετοιμάζουν ειδική υποδοχή...το Σάββατο στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Αυτό που επισημαίνουν κυρίως είναι ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης έχουν γράψει στην ιστοσελίδα τους ότι ο Ερντογάν λαμβάνει το βραβείο «ως εκπρόσωπος του τουρκικού λαού για πενήντα χρόνια γερμανο-τουρκικής φιλίας» και ότι δεν πρόκειται για αξιολόγηση της εσωτερικής και εξωτερικής του πολιτικής.

Πως είναι όμως δυνατόν να δίδονται βραβεία απομονώνοντας όποιο στοιχείο της προσωπικότητάς του θα μπορούσε να έχει ένας πολιτικός και να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία τόσα στηρίζει το σύστημα αξιών της Γηραιάς Ηπείρου;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.