ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ»

Το πράσινο φως για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα αναμένεται να "ανάψει" κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΝΤ.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να εξεταστεί η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ για συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα με 28 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην έκθεση που ετοίμασε η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα προβλέπει κατανομή των 28 δισ. ευρώ σε 17 ισόποσες δόσεις των 1,65 δισ., που θα εκταμιεύονται κάθε τρίμηνο, αφού όμως προηγουμένως υλοποιούνται τα συμφωνηθέντα.

Παράλληλα, προτείνεται τα ενδεχόμενα μελλοντικά κενά στη χρηματοδότηση να καλυφθούν από την Ε.Ε.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι χωρίς αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος (κυρίως στους τομείς της φοροδιαφυγής, των αποκρατικοποιήσεων, των δημοσιονομικών προσαρμογών και της αυστηρής περικοπής δαπανών), υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για αποτυχία, ακόμη και για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η έκθεση Τόμσεν σημειώνει ότι θα χρειαστούν δέκα και πλέον χρόνια για να λειτουργήσει ουσιαστικά η ανταγωνιστικότητα.

Τονίζεται δε ότι η συνολική επίτευξη του στόχου θα συμβεί αν η Ελλάδα πετύχει «μεγάλη εσωτερική υποτίμηση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.