ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 3,2 ΔΙΣ

Φοροκηνυγητό ξεκινά η νεοσυσταθείσα υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών αναζητώντας τους 1.000 μεγαολοφειλέτες του Δημοσίου.

Ο καθένας από τους ανωτέρω χρωστά στο ελληνικό δημόσιο ποσά άνω των 5 εκατ. ευρώ και θα διερευνηθεί εάν έχουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία μπορούν να κατασχεθούν από το ελληνικό δημόσιο.

Τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων θα αναλάβουν 40 ειδικοί ελεγκτές που στελεχώνουν την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων.

Οι ειδικοί ελεγκτές θα δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα και θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες καθώς θα μπορούν:

- Να προχωρούν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με τη συνεργασία του ΣΔΟΕ και των αντίστοιχων αρχών στα κράτη μέλη της Ε.Ε. που υπάρχουν συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών. Εφόσον διαπιστώνονται περιουσιακά στοιχεία θα δεσμεύονται άμεσα οι λογαριασμοί

- Να πραγματοποιούν έρευνες σε υποθηκοφυλακεία σε όλη τη χώρα για να εντοπίσουν τα επιπλέον περιουσιακά στοιχεία που έχουν οι μεγαλοοφειλέτες  ή οι συνυπόχρεοι αυτών, όπως ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία ή δεν έχουν μεταγραφεί.

Να διερευνούν εικονικές μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων (επιχειρήσεων ή ακινήτων)

-  Να δίνουν εντολές στις εφορίες προκειμένου να γίνονται κατασχέσεις εις χείρας τρίτων  (κατασχέσεις ενοικίων ακινήτων, προμηθειών κ.λ.π.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

1. Δεκαπέντε φορολογούμενοι οφείλουν στο Δημόσιο περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ο καθένας, με τον πρώτο της λίστας να χρωστά  το ποσό των 952 εκατ. ευρώ.  Συνολικά τα 15 αυτά άτομα οφείλουν 3,2 δισ. ευρώ.

2. Από 50 έως 100 εκατ. ευρώ χρωστούν 15 άτομα. Το συνολικό ύψος των χρεών τους ανέρχεται στο ποσό των 916,23 εκατ. ευρώ.

3. Από 25 έως 50 εκατ. ευρώ οφείλουν 64 άτομα. Το σύνολο των χρεών τους φθάνει τα 2,22 δισ. ευρώ.

4. Από 10 έως 25 εκατ. ευρώ χρωστούν 182 άτομα, με το συνολικό χρέος τους να φθάνει τα 2,89 δισ. ευρώ.

5. Οφειλές πάνω από 5 εκατ. ευρώ και μέχρι 10 εκατ. ευρώ έχουν 290  άτομα. Συνολικά, χρωστούν 1,83 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.