ΥΓΕΙΑ

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Κλείνουν τις στρόφιγγες των υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία για μια εβδομάδα οι προμηθευτές, αντιδρώντας στο κούρεμα των ομολόγων που τους είχαν δοθεί για αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τις εταιρείες.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Έτσι, τα σωματεία των επιχειρήσεων που προμηθεύουν υλικά στα δημόσια νοσοκομεία, μεταξύ αυτών εμφυτεύσιμα ορθοπεδικά  και ιατρικά υλικά, παγώνουν από σήμερα έως τις 12 Μαρτίου την παροχή υπηρεσιών και υλικών προς τα νοσοκομεία. Μάλιστα, προειδοποιούν με επέκταση της αναστολής παραδόσεων, εάν δεν εξευρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Σύνδεσμο Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού και τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών.

Όπως αναφέρουν οι προμηθευτές, ενδεχόμενο κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που τους δόθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών για το 2008 και το 2009, παραιτούμενοι των νόμιμων απαιτήσεων τους για τόκους πάνω από 40%, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα επιχειρήσεων και ερήμωση του χώρου της υγείας. Τα εν λόγω άτοκα ομόλογα, περιλαμβάνουν ΦΠΑ, φόρους και ειδικές εισφορές, που έχουν ήδη καταβληθεί και το συνολικό ποσό υπερβαίνει κατά πολύ το κεφάλαιο των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, οι προμηθεύτριες εταιρείες καταγγέλλουν καθυστέρηση και της αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών προς τον κλάδο για τα έτη 2010 και τους 7 πρώτους μήνες 2011, που υπολογίζονται στα 392 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας για καταβολή τους έως τα τέλη του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.