ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ

Οι Παπακωνσταντίνου - Μανιάτης, πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έρευνα υδρογονανθράκων στην επικράτειά της, και μάλιστα σύντομα. 

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ειπώθηκαν συνοπτικά τα εξής:

1. Για το Αιγαίο: «Όσον αφορά την έρευνα υδρογονανθράκων θα προχωρήσουμε σε διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε περιοχές με ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

2. Για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου: Η υπογραφή της συμφωνίας αφορά αφενός στη διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών και αφετέρου στη διαχείριση του φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί σε Ισραήλ και Κύπρο και ελπίζουμε να ανακαλυφθεί και στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι πρώτη φορά διαπιστώνονται κοιτάσματα στην Ε.Ε. δημιουργεί μια νέα γεω-στρατηγική εικόνα και ένα νέο δρόμο ενεργειακού εφοδιασμού έναντι της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Υπουργός έδωσε χρονοδιάγραμμα των κινήσεων της κυβέρνησης όσον αφορά στην έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Με βάση το εν λόγω χρονοδιάγραμμα στο τέλος του 2012 ή στις αρχές του 2013, σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργού, θα μπουν γεωτρύπανα σε ελληνικές περιοχές. Την ίδια περίπου περίοδο θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για προσέλκυση εταιρειών που ενδιαφέρονται για γεωτρήσεις σε «10 με 15 οικόπεδα», όπως είπε, από την χερσαία ελληνική επικράτεια. Οι περιοχές αυτές είναι: Έβρος, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Μεσσηνία, Αιτωλοακαρνανία και Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.