ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ

Ζητώντας την ανεξάρτητη λειτουργία του ιατροφαρμακευτικού φορέα, εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του Οίκου Ναύτου.

Κανείς ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να εξυπηρείται σήμερα (5/3) από τον Οίκο Ναύτου, καθώς το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξή του απο 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου σε ψήφισμα τους ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα. Αναφέρουν ότι η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοιας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στέργιος Γκιουλάκης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο και ότι μέσα σ' αυτό δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η δομή του φορέα. Επίσης αναφέρει ότι ο Οίκος Ναύτου για το 2011, ενώ είχε προϋπολογισμό 214 εκατ. ευρώ, πήρε 80 εκατ. λιγότερα και προσθέτει ότι έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του φορέα να έχει μειωθεί κατά 44%.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία είχε δηλώσει ότι από 01/04/2012, ο Οίκος Ναύτου γίνεται μέλος του ΕΟΠΥΥ και ότι οι υπάλληλοί του «δεν παθαίνουν τίποτα, συνεχίζουν, όπως και οι υπάλληλοι των προηγούμενων ταμείων, να εργάζονται για τον Ε.Ο.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.