ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Σε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου στρέφονται οολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτιμάται ότι το 2012 περίπου 20.000 επιχειρήσεις θα διακινήσουν 12 εκατ. ηλεκτρονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των e-τιμολογίων έχει διπλασιαστεί μέσα σε μία τριετία. Στην έρευνα τονίζεται ότι η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μπορεί να εξοικονομήσει για τις επιχειρήσεις πόρους άνω του 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ θα συνεισφέρει και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σταθερά ανοδική είναι και πορεία των ηλεκτρονικών παραγγελιών, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, λόγω της επιτακτικής ανάγκης για μείωση των δαπανών που δημιουργεί η κρίση. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έγιναν περισσότερες από 2.500 ηλεκτρονικές δημοπρασίες με συνολική αξία 1 δισ. ευρώ. Το μέσο όφελος μείωσης υπολογίζεται σε 20% και η μέση αξία δημοπρασίας τις 400.000 ευρώ. Συμμετείχαν περισσότερες από 3.500 εταιρείες. Οι "μικρές προμήθειες" (small tenders), αξίας μέχρι 60.000 ευρώ έχουν ξεπεράσει τις 10.000 μέσα στη τελευταία δεκαετία, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 προμηθευτών σε αυτές.

Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.