ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΠΑΡΟΖΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ

Την εκτίμηση τόσο της Κομισιόν, όσο και της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη,  ότι αυτή η εκτίμηση εκφράζει όχι μόνο την Κομισιόν, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε»,  με την ευκαιρία της διήμερης επίσημης επίσκεψής του  στη Βιέννη, ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι  η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη,  όχι μόνο γιατί αυτό συμφέρει τη χώρα μας, αλλά και γιατί  μια χρεοκοπία της θα κόστιζε πολύ περισσότερο από τη συνέχιση της βοήθειας προς αυτή. Επισημαίνει δε,  ότι για τους Έλληνες μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε καταστροφή.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η ελληνική Βουλή και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ψηφίσει όλα τα σημαντικά προγράμματα και παρατηρεί πως το 70% των Ελλήνων υποστηρίζει αυτά τα μέτρα, καθώς γνωρίζουν πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο  κοινωνικών εντάσεων,  εκτιμά πως δεν υπάρχει  εναλλακτική επιλογή πέρα από τις τεράστιες προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και παραδέχεται πως τα προγράμματα λιτότητας οδηγούν σε ύφεση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.