ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012

ΞΑΝΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σε λειτουργία τίθεται και πάλι το Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο Χανίων, μετά την περσινή ταλαιπωρία που υπέστησαν οι υποψήφιοι-μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι λειτούργησαν εξεταστικά κέντρα μόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, οι μαθητές των ΕΠΑΛ της Κρήτης που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης απέστειλε αίτημα για την επαναλειτουργία του Κέντρου, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τελικώς το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως επανεξέτασε το ζήτημα και έδωσε θετική απάντηση στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ο δήμος Χανίων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή, στην οποία επισημαίνεται:

«Το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μελέτησε τα αναφερόμενα αιτήματα σχετικά με τη δυνατότητα λειτουργίας Ειδικών Εξεταστικών Κέντρων για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και εκτός Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αποφάσισε την επαναλειτουργία του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα μαθήματα εκείνα για τα οποία εξασφαλίζεται ο αναγκαίος αριθμός εξεταστών και το αδιάβλητο των εξετάσεων».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.