ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD-2

Ιχνη μίζας για μη πολιτικά πρόσωπα ,που ενεπλάκησαν  στην υπόθεση της προμήθειας αρμάτων μάχης τύπου Leopard -2 την περίοδο 1999-2009, φέρεται να έχουν εντοπίσει οι εισαγγελείς, που ανοίγουν ξανά το φάκελο για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα , έστειλαν ήδη αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο Μονακό και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους  ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για να διαπιστώσουν αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει να εξετάζουν και μάρτυρες για την ίδια υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων αρμάτων  μάχης  είχε ερευνηθεί στο παρελθόν από τον σημερινό αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος δεν είχε εντοπίσει ευθύνες πολιτικών προσώπων για το αδίκημα της απιστίας και για το λόγο αυτό είχε τεθεί η δικογραφία στο αρχείο.

Ωστόσο, ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός  στο πόρισμά του από τότε έκανε λόγο για ισχυρές ενδείξεις δωροδοκίας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνουν τα περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο εισαγγελείς  αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της ιατορίας από το Μονακό και τις βρετανικές Παρθένες Νήσους,όπου είχαν τις έδρες τους δύο εταιρείες οι οποίες μεταξύ τους είχαν υπογράψει μυστική -όπως θεωρήθηκε συμφωνία- και εμπέκονται στην υπόθεση της προμήθειας  των αρμάτων μάχης . Η επίμαχη συνφωνία αποκαλύφθηκε όταν  η μία από τις δύο εταιρείες προσέφυγε στο διαιτητικό δικατσήριο  και τότε αποκαλύφθηκε  η διαδρομή που ακολουθήθηκε για την καταβολή προμήθειας ,η οποία ενδέχεται να οδηγήσει και στην αποκάλυψη των δραστών της αξιόποινης πράξης της δωροδοκίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.