ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 19ΧΡΟΝΗΣ

Δώδεκα αστυνομικοί, μέλη του σώματος ερευνών CICPC συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα κατηγορούμενοι πως άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής την 19χρονη Κάρεν Μπερεντίκε, κόρη ενός Χιλιανού διπλωμάτη.

Η κοπέλα επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός της και πήγαινε σε πάρτυ στην πόλη Μαρακαΐμπο της δυτικής Βενεζουέλας. Επεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών, έχοντας δεχθεί τρεις σφαίρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, 12 άνδρες του CICPC (σώμα επιστημονικών, ποινικών και εγκληματικών ερευνών της αστυνομίας) τέθηκαν υπό κράτηση και διεξάγεται έρευνα σε βάρος τους. «Η κυβέρνηση. . . εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη λύπη της στην οικογένεια Μπερεντίκε και εγγυάται ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι (για το θάνατο της νεαρής) θα τιμωρηθούν», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Η εφημερίδα Panorama ανέφερε ότι ο πατέρας της δήλωσε πως αστυνομικοί άνοιξαν πυρ διότι ο γιος του δεν σταμάτησε για έλεγχο. «Φοβήθηκε διότι οι ένοπλοι δεν είχαν ανάψει τις σειρήνες», φέρεται να είπε ο διπλωμάτης. «Μόλις είδε ότι η αδελφή του ήταν αναίσθητη και τραυματισμένη, σταμάτησε . . . Του είπαν ότι πυροβόλησαν διότι δεν σταμάτησε».

Ο επικεφαλής της CICPC Χοσέ Ραμίρες είπε σε δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί στο Μαρακαΐμπο έκαναν έρευνα για να εντοπίσουν μέλη συμμορίας που επιδίδεται σε ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων όταν σημειώθηκε το επεισόδιο. Πρόσθεσε ότι κατασχέθηκαν 12 όπλα για να διακριβωθεί με βαλλιστική εξέταση ποια έριξαν τις μοιραίες βολές. «Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε» αυτού του είδους τις συμπεριφορές από την αστυνομία, τόνισε.

Η εγκληματικότητα παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα στη Βενεζουέλα κι η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για παρόμοια επεισόδια και άλλα αδικήματα στο παρελθόν. Το ζήτημα της ασφάλειας αναμένεται να τεθεί και στο πλαίσιο της εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας Χιλιανός πρόξενος είχε τραυματιστεί και ξυλοκοπηθεί στην διάρκειας μιας απαγωγής που διήρκεσε δύο ώρες στο Καράκας. Τον Ιανουάριο, ο πρεσβευτής του Μεξικού και η σύζυγός του είχαν απαχθεί για μερικές ώρες στην πρωτεύουσα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.