ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ… ΜΑΝΤΡΙ

Βαγιωνάς, Καρασμάνης και Παπασιώζος επιστρέφουν στην κοινοβουλευτική ομάδα και τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Σε αναζήτηση φόρμουλας επιστροφής και για τους Βλάχο, Γκιουλέκα και Βόζεμπεργκ η Συγγρού. Αποχωρεί από την πολιτική ο Μ. Γιαννάκης.

Την τυπική επανένταξη τριών ακόμη βουλευτών, μετά από αυτή του Μαργ. Τζίμα προ ημερών, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τους κ. Γ. Βαγιωνά (Χαλκιδικής), Γ. Καρασμάνη (Πέλλας) και Κ. Παπασιώζο (Άρτας). Οι τρείς επιστρέφουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στα ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών, «μετά από σχετικές επιστολές που απέστειλαν στον Πρόεδρο του Κόμματος», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η επιστροφή των τριών είχε προεξοφληθεί εδώ και ημέρες όταν από πηγές της Νέας Δημοκρατίας διέρρευσε η πληροφορία ότι συνέταξαν επιστολή προς τον κ. Σαμαρά, με την οποία επιχειρούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από την καταψήφιση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που ακολούθησαν. Ακολούθησε σύγχυση καθώς αρχικώς ανακοινώθηκε μόνον το όνομα του κ. Τζίμα, ενώ από τη Συγγρού διαμηνύονταν ότι ήταν ο μόνος που, μέχρι εκείνη την ώρα, είχε στείλει σχετικό κείμενο. Ουδείς, ωστόσο, αμφέβαλλε ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τρείς.

Το ενδιαφέρον, πλέον, επικεντρώνεται στους τρείς εναπομείναντες διαγραφέντες του κόμματος, τους Γιώργο Βλάχο (Αττικής), Κώστα Γκιουλέκα (Α’ Θεσσαλονίκης) και Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α’ Αθήνας), οι οποίοι ναι μεν έχουν δηλώσει ρητώς την πρόθεσή τους για επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο δεν θέλουν αυτό να γίνει με όρους  πολιτικής «ταπείνωσης». Και οι τρεις απέφυγαν οποιαδήποτε εμπλοκή με το εγχείρημα Καμμένου και δηλώνουν ότι δεν θα πολιτευθούν εκτός συνδιασμών Ν.Δ. Ωστόσο δεν φέρονται πρόθυμοι να υπογράψουν «δήλωση μετάνοιας», όπως ένας εξ αυτών χαρακτηρίζει τις επιστολές των συναδέλφων του», ειδικά μετά τη σκληρή δοκιμασία που πέρασε ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας στα ΜΜΕ, όταν και ανεπιτυχώς επιχείρησε να αποφύγει το ερώτημα αν θα καταψήφιζε, εκ νέου, το μνημόνιο ή η τότε ψήφος του ήταν λάθος.

Εκ των διαγραφέντων της Ν.Δ, ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος και αναμένεται, απλώς, να εξαντλήσει την κοινοβουλευτική του θητεία, χωρίς να επιστρέψει στη Ν.Δ. ή να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.