ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αρχίζει το ταξίδι της Φλόγας για το Λονδίνο με την Αφή στις 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, μέχρι και την παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές στις 17 του ίδιου μήνα στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, και το μέλος της, καθώς και πρόεδρος και της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την Αφή και την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους. Και οι δύο έδωσαν αναλυτικά στοιχεία τόσο για τη λαμπαδηδρομία, όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν, σε μια συνέντευξη Τύπου που προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των ελληνικών ΜΜΕ όσο και μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του BBC, που θα την καλύψει.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Αρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης θα είναι ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο. Τέλος, έγινε γνωστό ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγωνων του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.