ΕΛΛΑΔΑ

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΕ ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ ΑΠΟ 11:00 ΕΩΣ 15:00

Για περισσότερες από 4 ώρες η Αθήνα θα μείνει χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς , λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διοίκησης, σε ό,τι αφορά το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, εξήγγειλαν για αύριο προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι μισή ώρα πριν, τα μέσα αυτά θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά στα αμαξοστάσια, ενώ η πλήρης ομαλοποίηση των δρομολογίων τους αναμένεται μετά τις 15:30.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα τρία μέσα καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ότι επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απαξιώσει και να υποβαθμίσει εκτός από τους υπαλλήλους και το παραγόμενο συγκοινωνιακό προϊόν.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η μείωση του μεταφορικού έργου, η αύξηση του εισιτηρίου, η εισιτηριοδιαφυγή, οι μετατάξεις και οι απολύσεις, δεν παραπέμπουν σε αναδιάρθρωση των εταιρειών προς όφελος του πολίτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.