MEDIA

MEDIA, ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ζωή στη τηλεόραση και στα ΜΜΕ δείχνει πιο γυάλινη από ποτέ! Μόνο που και το γυαλί έχει θαμπώσει και αναζητείται γυαλιστικό να το κάνει αόρατο...

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

ΙΜΑΚΟ, Alter, Ελευθεροτυπία, Επενδυτής. Μέσα δυνατά που οδήγησαν εκατοντάδες οικογένειες τεχνικών και διοικητικών στην απόγνωση και την δημοσιογραφία να αναζητάει τη χαμένη της τιμή.

Σε ένα επάγγελμα που ψάχνει εναγωνίως λύσεις και προοπτικές, οι δημοσιογραφικές ενώσεις συνεχίζουν να αγνοούν τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο. Όπως έκαναν παλιά, με την τηλεόραση. Οι δημοσιογράφοι του διαδικτύου απλά δυσφορούν και περιμένουν...

Στο Alter οι συνομιλίες ιδιοκτήτων και εργαζομένων δείχνουν μετεωρισμένες και αδιέξοδες. Το λυπηρό είναι πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων ενός σταθμού που (κάποτε) ειδικευόταν (και) στην ενημέρωση, με έντονο αντιμνημονιακό χαρακτήρα, δείχνει πλέον να έχει χάσει την κάθε ελπίδα. Εν τω μεταξύ η ημερομηνία που τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 πλησιάζει...

Το τραγικότερο όλων, είναι η απελπισία. Να μην πιστεύεις στο αύριο!

Προκάλεσε σεισμικές δονήσεις η παρέα των Ράδιο Αρβύλα με την προβολή της ομιλίας της Άννας Βαγενά, που αποφαινόμενη να μην μιλήσει την ξύλινη διάλεκτο της πολίτικης στην ελληνική Βουλή, έκφρασε τις αγωνίες και τις σκέψεις του μέσου Έλληνα! Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και τα σχόλια για την Βαγενά ήταν από υμνητικά έως λατρευτικά.

«Ο λαός αυτός θα εκραγεί. Θα τρέξετε να κρυφτείτε πίσω απ' τους ψήλους τοίχους σε σπίτια στα προάστια, αλλά ούτε εκεί θα είστε ασφαλείς», είπε η Λαρισαία ηθοποιός και φυσικά οι βοηλάτες δεν χειροκρότησαν.

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους για το επόμενο έτος  η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο STAR.  Το ίδιο ισχύει και για την Ελεονόρα Μελέτη, που πρώτη απ' όλους τους συνεργάτες του καναλιού πήρε το πράσινο φως, αν και θεωρείται σίγουρο πως θα βρεθεί στην μεσημεριανή ζώνη του σταθμού.

Άλλωστε θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι η επομένη σεζόν θα οδηγήσει τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην αποδυνάμωση της πρωινής ζώνης και στην σταδιακή εξαφάνιση της, που θα αφορά τόσο στις ενημερωτικές, όσο και στις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Όσο για το καλοκαίρι; Τουρκικές φτηνές σειρές και φυσικά επαναλήψεις μας περιμένουν στη μικρή οθόνη. Θα μάθουμε το Καφέ της Χαράς, το Δυο Ξένοι, τα σίριαλ του Παπακαλιάτη και το Κωνσταντίνου και Ελένης, απ' έξω κι ανακατωτά. Θα λέμε τους διαλόγους από στήθους, στο σαλόνι μας, σα να τους γράφαμε! Προσωπικά αναλαμβάνω τον ρολό του Τρελαντώνη! Θα μια δυνατή σ' αυτόν, πιστεύω…

Μεγάλο στέλεχος καναλιού, βλέπει τις αρμοδιότητες να χάνονται μία – μία, απ' τα περιποιημένα χέρια του, ενώ τα μαθαίνει όλα τελευταίος, όπως και τις προθέσεις των επικεφαλής απέναντι του. Σιωπή και κλειστές πόρτες. Όπως ακριβώς συμπεριφέρονταν και ο ίδιος στους υφιστάμενους που ετοίμαζε για απολύσεις.

Είπαμε, η αλαζονεία προηγείται της πτώσης! Κλισέ, αλλά ολόσωστο!

«Σαν σάιν γκέρλς» σου λέει ο Άλφα! Όπου κάτι κυρίες πλούσιες και όμορφες μας δείχνουν ως επίτευγμα τις ζωές τους. Σχόλιο; Ο τίτλος παλιάς εκπομπής του ΑΝΤ1: Πλάκα μου κανείς!

Βέβαια, στον ΑΝΤ1 χαίρονται για την νέα τους εκπομπή, «Οικογένεια της συμφοράς». Ανεκδιήγητο!

Πιο χαμηλά δεν έχει, εκτός κι αν σκάψεις τρύπα στο έδαφος!

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.