ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

URBAN SURVIVORS

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, μια φωτογραφική έκθεση με ανθρωποκεντρική ματιά και συγγενή θεματολογία, εμπλουτίζει το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Της Χαράς Ιωάννου

Η Μελίνα Σπαθάρη και ο Θάνος Σταυρόπουλος σχεδίασαν και οργάνωσαν την έκθεση φωτογραφίας «Επιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου», η οποία αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι και θα διαρκέσει από 11 έως 18 Μαρτίου 2012.

Η ιδέα για την έκθεση προέκυψε από το πρότζεκτ «Urban Survinors» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το φωτογραφικό πρακτορείο noor και την Darjeeling Productions. Η δράση αυτή επισημαίνει τις σημαντικές ανθρωπιστικές και ιατρικές ανάγκες που υπάρχουν στις αστικές παραγκουπόλεις ανά τον κόσμο. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από πέντε μεγάλες παραγκουπόλεις στη Ντάκα, στο Καράτσι, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο Πορτ-ο-Πρενς και στο Ναϊρόμπι – όπου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λειτουργούν σήμερα προγράμματα– και αποτελούν έργα των βραβευμένων φωτογράφων του πρακτορείου, Stanley Greene, Αlixandra Fazzina, Francesco Zizola, Jon lowenstein και Pep Bonet.

Ας ενημερωθούμε επιτέλους πως ζουν και επιβιώνουν «οι άλλοι».

Διάρκεια: 11 -18 Μαρτίου 2012 (εγκαίνια: Κυριακή 11 Μαρτίου, 12.00)

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 12:00 έως τις 20:00

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.