ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ»

Στο τέλος του 2015 προσδιόρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την «οριστική έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο και την εξάρτηση», κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για συμπόρευση, από την εφαρμογή ως την υπέρβαση του μνημονίου.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, με τίτλο «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης» και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος και είμαστε εδώ, για να συνεχίσουμε να το σηκώνουμε» εφόσον λάβει σχετική εντολή από το λαό.

Στόχος του προγράμματος είναι να θωρακιστεί η Ελλάδα γιατί μέσα στο εξαιρετικά επισφαλές διεθνώς οικονομικό περιβάλλον, πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις επόμενες φάσεις μιας κυλιόμενης κρίσης, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, αρχίζοντας από τα μέτρα του Ιουνίου.

Στάθηκε ιδιαίτερα σε παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για σταδιακή μείωση της φορολογίας, σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για 10 χρόνια με κοινωνικό προσανατολισμό, χωρίς οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη ρευστότητας στην αγορά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ενώ επαναλαμβάνοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του για την Κοινωνική Πολιτική, την Αγροτική Πολιτική και το Κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη μείωση της παραοικονομίας και την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας τη ότι δημαγωγεί ανεξέλεγκτα και καταφεύγει σε μικροκομματικές προεκλογικές υποσχέσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η περιορισμένη προσέλευση στην παρουσίαση, καθώς οι ακροατές δεν ξεπερνούσαν τους 250, ενώ δύο μόλις φορές χειροκροτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κυρίως όταν συνόψισε τις θέσεις του κόμματος στο σύνθημα «δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε».

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.