ΚΟΣΜΟΣ

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΤΣΑΒΕΣ

Στην Κούβα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για νέο κύκλο ραδιοθεραπειών μετά και τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στην οποία υποβλήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

0 57χρονος Τσάβες είχε επιστρέψει από την Κούβα στη Βενεζουέλα την Τετάρτη μετά τον πρώτο κύκλο ραδιοθεραπειών και είχε δηλώσει ότι ήταν πολύ πιθανό να ξαναπάει για τέσσερις ημέρες.

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πορεία της υγείας του πρόεδρου της Βενεζουέλας, καθώς οι αρχές της χώρας δίνουν τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το είδος του καρκίνου που προσέβαλε τον Τσάβες, ενώ οι φήμες για μετάσταση διαψεύδονται.

Η περιπέτεια της υγείας του Ούγκο Τσάβες ξεκίνησε το 2011. Τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς του αφαιρέθηκε ο πρώτος όγκος που είχε εμφανιστεί στην πύελο. Η επέμβαση έγινε στην Κούβα και στις 26 Φεβρουαρίου του 2012 του αφαιρέθηκε ένας δεύτερος όγκος επίσης στην πύελο, και η δεύτερη επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην Κούβα.

Ο Ούγκο Τσάβες εξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας το 1999 και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία του δεν το βάζει κάτω, αφού θα διεκδικήσει νέα, εξαετή θητεία, στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.