ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΠΝΟ (12:50)

Οι συνδικαλιστές ναυτικοί απέκλεισαν την πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου να συναντηθούν μαζί του και έπειτα από τη σημερινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν να γίνει κανονικά η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία τους (10 & 11/4).

Η Διοίκηση της ΠΝΟ, με ανακοίνωση της τονίζει ότι  κατά την σημερινή συνεδρίασή της επαναβεβαίωσε την προηγούμενη, από 2 Απριλίου απόφασή της για κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00:01 και λήξη την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24:00.

Οι έμποροι

Πριν από λίγο ο  Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ενόψει της νέας 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι ο  εμπορικός κόσμος, πάντα είχε και θα έχει αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες ναυτικούς και τονίζει: Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες, που η κοινωνική συνοχή και η εθνική μας οικονομία  δοκιμάζονται, ενώ η κοινωνία δείχνει εικόνα «καζανιού που κοχλάζει» , απευθύνουμε  ύστατη έκκληση αγωνίας προς τους Έλληνες ναυτικούς, για αναστολή των απεργιακών  κινητοποιήσεων. Η προγραμματισμένη απεργία για Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη δεν πλήττει μόνο την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, δίνοντας τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, του τουρισμού και της γεωργίας, στερεί παράλληλα την ανάγκη και τη χαρά χιλιάδων ταξιδιωτών και νησιωτών, να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, τους γονείς τους, να κάνουν Ανάσταση και να προσκυνήσουν στην εκκλησία του χωριού τους. Χωρίς να παραβλέπουμε τα δίκαια αιτήματα της Π.Ν.Ο., ευελπιστούμε η τελική απόφασή της να επιδείξει την κοινωνική ευαισθησία που αρμόζει στην ελληνική ναυτοσύνη και για τις ημέρες του Πάσχα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διχαστεί η κοινωνία και η εθνική οικονομία να πλησιάσει το απόλυτο μηδέν, σημείο από το οποίο δεν θα δύναται να επανεκκινήσει.

Έκκληση Νικητιάδη

Ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναλογιστούν το τεράστιο βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν, συμπληρώνοντας πως «αντίστοιχη είναι και η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των νησιωτών μας και των ασχολουμένων και απασχολουμένων στον τουρισμό». Υποστήριξε ότι η ΠΝΟ δημιουργεί «ρήγματα» στον Τουρισμό, «θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερή εργασία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους».

Το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ των αγώνων των ναυτικών και τονίζει σε ανακοίνωση του ότι ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη δουλειά και την επιβίωση. Η επίθεση που εξαπολύεται από τους εφοπλιστές, τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου στη διήμερη απεργία των ναυτεργατών είναι θρασύτατη. Επίσης, τονίζει ότι η  πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη που τσακίζει νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους. Οι ίδιοι που αυξάνουν τα ναύλα, προωθούν την ανασφάλιστη, μαύρη εργασία στα πλοία θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, μειώνουν δρομολόγια και τσακίζουν συνολικά το εργατικό λαϊκό εισόδημα, παριστάνουν τους υπερασπιστές των νησιωτών και των εργαζομένων.

Εξάλλου το ΚΚΕ τονίζει ότι η  απεργία των ναυτεργατών, όπως και κάθε απεργιακή κινητοποίηση κάθε κλάδου εργαζομένων, ασφαλώς και έχει συνέπειες. «Την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία των νησιωτών, των ταξιδιωτών και της αγροτιάς την έχει η κυβέρνηση που χτυπάει αλύπητα τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων προς όφελος των εφοπλιστών και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ειδικά οι μικροί παραγωγοί αγρότες, οι νησιώτες, καθώς και οι ταξιδιώτες, πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους στους πραγματικούς υπεύθυνους, την κυβέρνηση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.» υποστηρίζει.

Διαβάστε ακόμη:

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.