ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΑΣΗ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

«Επόμενη στάση, Πύρρος Δήμας». Ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι στάσεις του λονδρέζικου μετρό «δανείζονται» τα ονόματα 361 κορυφαίων αθλητών, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας και ο Σπύρος Λούης. 

Ο χάρτης του λονδρέζικου μετρό επανασχεδιάστηκε προσωρινά και ονομάζεται Χάρτης Θρύλων των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια στάση θα φέρει το όνομα του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη μας στο άθλημα της άρσης βαρών. Είναι ένας από τους 361 κορυφαίους αθλητές που δάνεισε το όνομα του στις στάσεις του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Λονδίνο από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.

Οι Ολυμπιονίκες που «δάνεισαν» το όνομά τους εκπροσωπούν όλα τα ολυμπιακά αθλήματα και δεκάδες χώρες απ' όλο τον κόσμο. Είναι αθλητές που άφησαν το στίγμα τους και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δεύτερος Έλληνας που θα δώσει το όνομα του σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο είναι ο θρυλικός Σπύρος Λούης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.