ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Στη σημερινή (2/4) συνάντησή του με την επίτροπο Εσωτερικών υποθέσεων Σ. Μάλστρομ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος των λαθρομεταναστών.

Στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα Δευτέρα (2/4) ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κύριο θέμα της εν λόγω συνάντησης είναι να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, η οποία μαστίζεται παράλληλα και από την οικονομική κρίση. Οπότε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Χρυσοχοΐδης θα προχωρήσει στην ενημέρωση της επιτρόπου σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Να θυμίσουμε ότι χθες Κυριακή (1/45), σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος, χαρακτήρισαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί» και ότι οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών ώστε να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στην Ελλάδα. Ο Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι στα μελλοντικά κέντρα κράτησης δεν θα υπάρχουν μετανάστες που νοσούν, αλλά μόνο άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διοικητικής απέλασης.

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης ότι ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (που υπάρχουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων) για να αντιμετωπιστούν τα λοιμώδη νοσήματα. Η σχετική ανακοίνωση για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία θα γίνει σήμερα, Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.