ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»

Πολιτικό πρόσωπο και όχι τεχνοκράτης θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πάντως ότι ο κ. Σαμαράς με τις δηλώσεις του «αυτοαποκλείεται» από το συγκεκριμένο ρόλο. 

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρώτα θα υπάρξει η συμφωνία στο πρόγραμμα και στη συνέχεια θα συζητηθούν τα πρόσωπα, τα οποία δεν είναι και πολλά που να μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που να μπορεί να αναλάβει το κόστος και όχι ένας ουδέτερος τεχνοκράτης που δεν θα το αναλάβει.

Μιλώντας για τον κ. Σαμαρά ανέφερε ότι ο ίδιος, με όσα λέει, αυτοαποκλείεται από τη συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ενώ όσον αφορά το ντιμπέιτ είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «εμφανίζεται αλαζονικός, αλλά στην ουσία είναι φοβικός» και τον κατηγόρησε ότι την ίδια στάση κράτησε και σχετικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα πως τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώνουν, κατ΄ ελάχιστο, ποσοστό 50% και να υπάρχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ερωτηθείς πως εννοεί την άνετη πλειοψηφία, απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει με 160 έδρες και ότι κακώς ξεκίνησε την προσπάθεια μόνο του, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και πρόσθεσε ότι αν κάποιος δεν διαθέτει στη Βουλή 180 έδρες δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε τις σημαντικές διεθνείς συμβάσεις, χωρίς, πάντως, να αναφέρει ρητά ότι αυτός ο αριθμός των εδρών είναι απολύτως απαραίτητος.

Ζήτησε δε για άλλη μια φορά να έχει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι πρώτα θα κοιτάξει αριστερά, διότι ο τόπος για να κυβερνηθεί χρειάζεται έναν κεντροαριστερό άξονα και ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί με έναν κεντροδεξιό άξονα. Ωστόσο, όπως είπε, μετά τη συμφωνία με την Αριστερά θα καλέσει και τις συντηρητικές δυνάμεις να μετέχουν στο όνομα της εθνικής ευθύνης.

Σε ερώτηση αν θεωρεί προεκλογική την τροπή που πήρε η υπόθεση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, απάντησε ότι δεν θέλει να έχει αυτή την προσέγγιση και υπενθύμισε ότι ο πρώην υπουργός έχει αποκοπεί εδώ και χρόνια από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.