ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

Τους δικούς του όρους για μία κυβερνητική συνεργασία την επαύριο των εκλογών βάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που θέτει όλες τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους. Την ίδια ώρα, συνεχίζει τις παρεμβάσεις και την εξόρμησή του στην περιφέρεια, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μία σειρά από όρους και προϋποθέσεις έθεσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να αποδεχθεί πιθανώς μία πρωθυπουργία Σαμαρά, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, καθώς η προχθεσινή του διάθεση να συζητήσει ως και αυτό, προκειμένου να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα, ερμηνεύθηκε ως έμμεση αποδοχή της νίκης της ΝΔ. Την ίδια ώρα, επιτέθηκε με δριμύτητα στην Αριστερά, φέρνοντας τους ηγέτες της προ των ευθυνών τους, ενώ συνέχισε την πρακτική του κόμματός του να δίνει σταδιακά τις προγραμματικές του δεσμεύσεις στη δημοσιότητα, παρουσιάζοντας χθες τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Πολιτική της Ελλάδας.

Υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι όλοι οι αριθμοί και οι προβλέψεις καθιστούν ευκολότερη την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ από την αυτοδυναμία της ΝΔ, κάλεσε τον κ.Σαμαρά να σταματήσει να προσπαθεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό και να διατυπώσει μία υπεύθυνη θέση, αντιλαμβανόμενος ότι η χώρα δεν κυβερνάται πλέον παρά με την συστράτευση των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων. Παράλληλα, μιλώντας σε περιφερειακά ΜΜΕ, κάλεσε τις δυνάμεις της Αριστεράς που δηλώνουν ευρωπαϊκές, και συγκεκριμένα τον Φώτη Κουβέλη και τον Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής τους να εξηγήσουν τι ακριβώς πρεσβεύουν, και αν θα μετάσχουν να βοηθήσουν προς μία προοδευτική κατεύθυνση. Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε αν «είναι ένα κόμμα το οποίο οργανώνει happenings, το οποίο παρεμποδίζει τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ να κάνουν συγκεντρώσεις; Είναι ένα κόμμα όπου τα βασικά του στελέχη όπως ο κ.Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή; Ή είναι μία ριζοσπαστική αλλά ευρωπαϊκή δύναμη;».

Επιτιθέμενος λοιπόν τόσο στη ΝΔ, όσο και στα αριστερά κόμματα, υποστήριξε ως μόνη λύση για μία σταθερή και βιώσιμη λύση τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Και πάλι όμως, ζήτησε την πρωτιά, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ως εντολοδόχος της διερευνητικής εντολής να καθίσει με όλους γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο του τελευταίου, παρουσιάζοντας χθες τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο που οραματίζεται για την χώρα και δη τον πρωτογενή τομέα, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέσει την παραγωγή με το καταναλωτικό κίνημα. Εγγυήθηκε την περιουσία των αγροτών και την πρόσβασή τους πέραν της Αγροτικής Τράπεζας σε όλο το τραπεζικό σύστημα, προανήγγειλε Αγροτικό Ταμείο Ενίσχυσης και δεσμεύτηκε για την υπαγωγή των εφοδίων πρωτογενούς παραγωγής στον χαμηλότερο δυνατό συντελεστή του ΦΠΑ.

Στο ίδιο μοτίβο, πρόσκληση προς τις υπεύθυνες δυνάμεις της χώρας που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της θα συνεχίσει να απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τις διακαναλικές συνεντεύξεις του σε περιφερειακά ΜΜΕ στις οποίες θα επιμείνει, αλλά και τις ομιλίες του στις πόλεις που θα επισκεφθεί προσεχώς, μεταξύ των οποίων Τρίπολη, Πάτρα και Λάρισα. Ήδη για την Κυριακή το βράδυ προγραμματίζει την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσει και μία ακόμα στην Αθήνα την προπαραμονή των εκλογών. Το Σάββατο θα έχει παρουσιάσει συνολικά και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.