ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να πείσει τους Έλληνες ότι ο δρόμος που επελέγη ήταν η μοναδική επιλογή σωτηρίας δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος η Φώφη Γεννηματά. 

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σε αυτό συνέβαλε και ο κάθετος αρνητισμός που συνάντησε το κόμμα από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, καθώς κανείς δεν ήθελε να συζητήσει με ειλικρίνεια τις αιτίες του προβλήματος.

Αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο δήλωσε: «Η αλλαγή της ηγεσίας, σηματοδοτεί για μας ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σβήνουμε το παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ συνδέεται με όλες τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν σε αυτό τον τόπο μετά τη μεταπολίτευση. Το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, τη στήριξη της αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας . Το ίδιο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπο με την κρίση. Δεν λιποτάκτησε , δεν παραιτήθηκε. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια, με τις θυσίες των πολιτών.»

Η Φώφη Γεμμηματά μίλησε και για τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δείχνουν να αδιαφορούν για τις εκλογές, λέγοντας ότι οι πολίτες βρίσκονται σε ένα στάδιο περίσκεψης και περιμένουν να ακούσουν από όλα τα κόμματα λύσεις και προτάσεις.

Αναφερόμενη στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν αναγκαία αυτή η αυτοκτονία για να καταλάβουν οι πολιτικοί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό το τραγικό συμβάν έδωσε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η στείρα καταγγελία και η απόγνωση συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Για το αν το ΠΑΣΟΚ θα δεχτεί να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε βέβαιη ότι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει τις συμμαχίες που έχει ανάγκη η χώρα.

Κλείνοντας δήλωσε ότι υπάρχει τρόπος να βγούμε ενωμένοι από αυτή τη μεγάλη κρίση αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε όλους, όσοι έχουν πραγματική ανάγκη. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο λαϊκισμός να περάσει οριστικά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.