ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη που εγγυήθηκε και εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να προκαλέσει και νέα εκλογική αναμέτρηση. 

Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών με στόχο την υλοποίηση των εθνικών στόχων.

«Το ζήτημα δεν είναι ποιος, αλλά το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα σε ποιά κατεύθυνση; Με ποιες συμμαχίες; Η στάση εθνικής ευθύνης είναι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την ασφάλεια της χώρας και τη νοημοσύνη των πολιτών. Ακόμα και μέσα στη κρίση. Επί μήνες διάφοροι εξακολουθούσαν και εξακολουθούν να νοιάζονται για τα στενά κομματικά ή προσωπικά τους συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές για να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, για να μπορέσει να διαμορφώσει τις νέες συμμαχίες που έχει ανάγκη η Ελλάδα και όχι για να οδηγήσει ξανά τον τόπο σε εκλογές, όπως θέλει ο κ.Σαμαράς. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας. Η δύναμη που εγγυήθηκε και εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα σχετικά με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απευθύνει πρόσκληση στους διαγραφέντες με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και προϋποθέσεις «η οποία πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση», ενώ αναφορικά με τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας σχολιάζει: «Ενας είναι ο βασικός στόχος. Ανανέωση, όχι μόνο με ηλικιακούς όρους αλλά και στο επίπεδο των ιδεών, των εξειδικευμένων γνώσεων, των εμπειριών από την πραγματική ζωή».

Ως σημαντικότερο λάθος της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά θεωρεί ότι έγινε υπερτίμηση δυνάμεων και ότι το κόμμα πορεύτηκε μόνο του για μεγάλο διάστημα. «Επρεπε να έχουμε διεκδικήσει τη συμμετοχή του κόσμου στις αποφάσεις μέσω ενός δημοψηφίσματος πολύ νωρίτερα. Σίγουρα δεν εξηγήσαμε επαρκώς στον κόσμο τι διακυβεύεται. Αφήσαμε τις θεωρίες συνωμοσίας και όσα συμφέροντα ήθελαν την επιστροφή στη δραχμή προς ίδιον όφελος να δηλητηριάσουν τον ίδιο τον καθημερινό αγώνα των πολιτών. Περιμένω όμως να κοιταχτούν και οι άλλοι στον καθρέφτη», τονίζει.

Για το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής δηλώνει: «Θα είναι πολύ δυσάρεστο για τη δημοκρατία μας. Άνθρωποι που χαιρετούν ναζιστικά, που ασκούν βία και αυτοδικία, δεν μπορεί να αποτελούν λύση. Οι δυνάμεις της ευθύνης και της δημοκρατικής ομαλότητας, οφείλουμε να προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα αλλά και να αντιπαρατεθούμε στο λαϊκισμό που δεν αφήνει τίποτα να αλλάξει».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.