ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Την στρατηγική του για το «φώτο-φίνις» των εκλογών αποφασίζει το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κορυφαία στελέχη του να «οργώνουν» την Ελλάδα. Στην τελική ευθεία, ανεβαίνουν οι τόνοι κατά ΝΔ και Αριστεράς, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. 

«Ανεβάζει στροφές» η Ιπποκράτους, μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Ικανοποιημένη μεν από τη χθεσινή συγκέντρωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, αλλά με το άγχος του εκλογικού αποτελέσματος, ρίχνει στην μάχη όλα τα κορυφαία της στελέχη, ενώ μελετά την στρατηγική του «φώτο φίνις» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του κόμματος, χωρίς ακόμα να έχει διασαφηνιστεί αν και πότε θα δώσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, συσκέπτεται σήμερα με το στενό επιτελείο του σε μία προσπάθεια να χαράξει την πορεία του κόμματος για τις τελευταίες πέντε ημέρες, και με το βλέμμα σαφώς στην ανοιχτή συγκέντρωση της Παρασκευής το απόγευμα στο Σύνταγμα. Παρά το γεγονός δε, ότι σύσσωμα τα κορυφαία στελέχη (Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μίμης Ανδρουλάκης, Συλβάννα Ράπτη κ.α, αλλά όχι οι κ.κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Ραγκούσης) «οργώνουν» την Ελλάδα, επισκεπτόμενα 29 μεγάλες πόλεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραμένει στην πρώτη γραμμή. Ήδη αναζητείται το νησί στο οποίο θα βρεθεί εντός της εβδομάδας, με τις περισσότερες απόψεις να συγκλίνουν προς ώρας υπέρ της Ρόδου.

Εντωμεταξύ, «σηκώνει το γάντι» που πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τον παλμό της συγκέντρωσής του στη Λάρισα, με συνεργάτες του να απαντούν πως η συμμετοχή στην αντίστοιχη συγκέντρωση του κ.Βενιζέλου, ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Ο κ.Βενιζέλος όμως δεν σταματά να διεκδικεί έστω και μία τηλεμαχία, ακόμα και στο ʽπαρά πέντεʼ των εκλογών, καταγγέλλοντας τον κ.Σαμαρά για αλαζονεία και «φοβική στάση» απέναντι στον διάλογο. Τους τόνους σηκώνει και κατά της Αριστεράς, κυρίως δε, κατά του Αλέξη Τσίπρα και της πρότασής του για «κυβέρνηση Αριστεράς» με την ανοχή του Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για «ετερόκλητες συμμαχίες», καθώς «μηνύματα» που φτάνουν στην Ιπποκράτους, θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανοδική τροχιά. Επιμένει στην ανάγκη «καθαρής εντολής» του λαού το βράδυ της Κυριακής, ήτοι στην πολιτική νομιμοποίηση της νέας κυβέρνησης με 50%+1, ενώ επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο» ως προς την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Προβάλλει άλλωστε ως προϋποθέσεις για την υπέρβαση του μνημονίου και την έξοδο της χώρας από την κρίση εντός τριετίας την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που παρουσίασε εν είδει προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι του Σαββάτου και τον σχηματισμό ενός εθνικού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που δεν θα ...θυσιάσει τις θυσίες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.