ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ»

Κάλεσμα στο λαό να ανατρέψει τις δημοσκοπικές προβλέψεις, προειδοποιώντας ότι η εικόνα που δίνουν θα οδηγήσει «στο απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο» απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοζάνη. 

«Η λύση είναι μία, να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν αρκούν τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή και χρειάζεται ισχυρή νομιμοποίηση και εντολή.

Ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι με βάση το δρόμο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, το 2015 η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της και να βγει από το Μνημόνιο. Δεσμεύτηκε  ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, δεν θα θιγούν χαμολόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα αφαιρεθούν σταδιακά έκτακτοι φόροι, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων. «'Οποιος λέει κάτι παραπάνω από αυτά, εν γνώσει των οικονομικών δεδομένων και των αριθμών, παραπλανά τους Ελληνες πολίτες» υπογράμμισε, «φωτογραφίζοντας» τον Αντώνη Σαμαρά που την ίδια ώρα ανέλυε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ στο Ζάππειο.

Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών» με όσα είπε, κατά την περιοδεία του στην 'Ηπειρο, ότι υπέγραψε μόνο τη νέα δανεική σύμβαση και όχι το δεύτερο Μνημόνιο. «Δεν είναι δυνατόν να υπογράψεις μια δανειακή σύμβαση και όχι τους όρους της» παρατήρησε και υποστήριξε ότι «είναι τραγικά εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία και την κυβερνητική αυτοδυναμία, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Στο στόχαστρό του βρέθηκαν και τα κόμματα της Αριστεράς, λέγοντας ότι δεν μπορούν να τα βρουν με τίποτε μεταξύ τους. Στο ΚΚΕ καταλόγισε «επικίνδυνο» αντιευρωπαϊσμό, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «επαμφοτερίζουσες» και οι μισές τάσσονται κατά του ευρώ, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του γιατί άκουσε τον κ. Κουβέλη να μιλάει για επαναληπτικές εκλογές, όπως ο κ.Σαμαράς. «Και, καλά, ο κ.Σαμαράς έχει στόχο να γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Κουβέλης ποιον στόχο έχει, τη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας;», αναρωτήθηκε και επισήμανε τον κίνδυνο, μέσα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε πολιτική και αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση.

Με αφορμή και την επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» εναντίον του Πέτρου Ευθυμίου, σημείωσε ότι υπάρχει «τεράστιος κίνδυνος εκφασισμού τη ελληνικής κοινωνίας και είναι όχι απλά κίνδυνος αλλά ντροπή για τη δημοκρατία». Για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, είπε, ότι δεν πρέπει να μειώνονται τα δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη σημερινή Κυριακή του Θωμά, που γιορτάζουν οι δύσπιστοι και σχολίασε πως και ο Θωμάς πίστεψε όταν είδε απέναντι του έναν αληθινό λόγο. Κατά τον ίδιο τρόπο, είπε, θα πείσει και το ΠΑΣΟΚ με την ειλικρίνεια του λόγου του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον προβληματισμένο κόσμο του Κινήματος. Αυτούς που είναι θυμωμένοι, οργισμένοι, που ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και τους κάλεσε τις 15 μέρες μέχρι τις εκλογές να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της πολιτικής και ιδεολογικής υπερηφάνειας. Τόνισε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τα σκληρά μέτρα επειδή ήθελε ή από πολιτικό μαζοχισμό, αλλά επειδή σήκωσε τον «σταυρό του μαρτυρίου» για λογαριασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχήθηκε νίκη σήμερα στο υποψήφιο των σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, στις γαλλικές εκλογές και οριστική νίκη στον β΄γύρο της 6ης Μαΐου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.