ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης» του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει την υπέρβαση του μνημονίου και την τελική έξοδο της χώρας από την κρίση, παρουσιάζει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τις προτάσεις αυτές θα κληθούν να επικοινωνήσουν όλη την εβδομάδα σε κάθε γωνιά της χώρας τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που ρίχνονται στην μάχη των περιοδειών.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ή άλλως το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης» που έχουν ετοιμάσει στην Ιπποκράτους με στόχο την υπέρβαση του μνημονίου, παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Καρατζά επί της οδού Αιόλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στην Πάτρα, έκανε λόγο για την «μόνη υπεύθυνη, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εθνική πλατφόρμα συνεργασίας», που θα επιτρέψει -σύμφωνα με την Ιπποκράτους- στην χώρα να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων την επόμενη μέρα των εκλογών και στην έξοδο τελικά της χώρας από την κρίση και πάντως από την εξάρτηση το πολύ σε τρία χρόνια από τώρα.

Ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη ρευστότητας στην αγορά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, καθώς και να επαναλάβει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του για την Κοινωνική Πολιτική, την Αγροτική Πολιτική και το Κράτος και το πολιτικό σύστημα. Θα παρουσιάσει ακόμα τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής του πρότασης για την Υγεία και την Εκπαίδευση, ενώ θα επιμείνει στην ανάγκη συγκρότησης ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας την επαύριο των εκλογών, με πολιτική νομιμοποίηση που θα προκύπτει από το 50%+1, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ και εκείνον εντολοδόχο πρωθυπουργό και άρα πρωταγωνιστή στην επίτευξη των απαραίτητων συμμαχιών μεταξύ φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Διαφορετικά, θα επαναλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ως προς τη συμμετοχή του σε όποιο κυβερνητικό σχήμα. Άλλωστε, στον λόγο του κατά το εναπομείναν διάστημα ως τις εκλογές θα προστεθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Εντωμεταξύ, στο «φώτο φίνις» το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, που προέρχονται κυρίως από τον δικό του χώρο, με πολλούς τρόπους. Στην μάχη των περιοδειών θα επιστρατευθούν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που θα «οργώσουν» την Ελλάδα, επισκεπτόμενοι συνολικά 29 πόλεις στις οποίες δεν προλαβαίνει να βρεθεί ο πρόεδρος. Εντωμεταξύ, περισσότερο χρώμα θα μπει στα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο λόγος πλέον θα δοθεί στους πολίτες και όχι αποκλειστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο που πρωταγωνιστούσε μέχρι σήμερα.

Ο κ.Βενιζέλος θα παραχωρήσει εντός της εβδομάδος -χωρίς να έχει ακόμα καθοριστεί η ακριβής μέρα και ώρα- την καθιερωμένη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ενώ νωρίτερα, θα έχει σταθμίσει την ανταπόκριση του κόσμου και από τη συμμετοχή του αύριο στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο βάρος πάντως πέφτει στην τελευταία εμφάνισή του προ των εκλογών στην Αθήνα, σε έτερη ανοιχτή συγκέντρωση όπου θα μιλήσει την Παρασκευή στο Σύνταγμα. Ακόμα και την ύστατη στιγμή, από εκεί, αναμένεται να καλέσει τους πολίτες σε «συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές», όπως έκανε χθες από την Τρίπολη, αλλά και ειδικότερα τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε έστω υπό αίρεση στήριξη με την ψήφο τους στο κόμμα, όπως ζήτησε από την Πάτρα, όπου και εμφανίστηκε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.